Δύσκολα τα βρήκε για τα τρία τέταρτα του αγώνα η ΑΕ Μεσολογγίου κόντρα στον Αετό Σταμνάς που προηγήθηκε και κρατούσε το προβάδισμα μέχρι το 68ο λεπτό. Η τριάδα Βαβάτσικου – Γκάτση – Κρούτη ανέλαβε δράση όταν οι αντίπαλοι άρχιζαν να κουράζονται και η ανατροπή ήλθε φυσιολογικά. Έτσι οι «κανονιέρηδες»  μετά τη νίκη τους με 3-1 βρέθηκαν στην πρώτη θέση, αφού Ναυπακτιακός και Όμηρος δεν νίκησαν.

 

 

Α.Ε.  ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

3

ΑΕΤΟΣ ΣΤΑΜΝΑΣ

1

 

 

Πριν συμπληρωθεί το 10λεπτο ο Αετός πήρε προβάδισμα με πλασέ του…  άρτι αποκτηθέντα Τσοπανά και λίγο μετά οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι σε κεφαλιά του Γκάτση. Κι ενώ ο Σαμαράς είπε «όχι» δύο φορές στην ΑΕΜ στο 33΄τραυματίστηκε ο Δενδρινός της ομάδας του Μεσολογγίου και πιθανό να απουσιάσει για καιρό. Μπορεί να έλειψε η εμπειρία του για τη συνέχεια, εντούτοις με τον Γιάννη Πασπαλιάρη η άμυνα απέκτησε μεγαλύτερη ταχύτητα.

Το 0-1 διατηρούνταν μέχρι που στο 67΄ ο Κρούτη με υπέροχο σουτ έδωσε τη λύση, ισοφαρίζοντας. Οι φιλοξενούμενοι που είχαν τρέξει πολύ δεν διέθεταν τις βοήθειες που χρειάζονταν από τον πάγκο με παίκτες σε ετοιμότητα κι αυτό ήταν… βούτυρο στο ψωμί της ΑΕΜ. Στο 80΄  ο Μπαλάφας πήρε (δικαίως)  δεύτερη κίτρινη κάρτα και ήταν θέμα χρόνου για την  ομάδα του Μεσολογγίου να πάρει κεφάλι στο σκορ. Έγινε στο 84΄ με σουτ του Μπαρμπαρούση και αμέσως μετά ο Γκάτσης  έγραψε το 3-1.

 

 ΑΕΜ: (Βασίλης Ξανθόπουλος) Δουλιώτης, Πέκεζ, Μπαρμπαρούσης, Πασπαλιάρης Γ, Δερβίσης, Δενδρινός (λ.τ 39΄Πασπαλιάρης Ι.) Νικολόπουλος, Γκάτσης, Γαβρίνας, Βαβάτσικος, Κρούτη.

ΑΕΤΟΣ: (Γιώτης Βάρρας - Βασίλης Παστρωμάς) Σαμαράς, Μπούρος, Χόντος, Φράγκος (λ.τ 85΄Γούλας), Τσιλιπάνος Γ., Μπαλάφας, Κουσκούνης (64΄Τσιλιπάνος Σ.), Τσοπανάς, Κουκουγιάννης, Βλαχογιάννης, Παστρωμάς.