Το  Ευηνοχώρι πενθεί την απώλεια ενός ανθρώπου του ποδοσφαίρου,  του Κώστα Ξηρού, ο οποίος απεβίωσε  σε ηλικία 56 ετών. Πρώην πρόεδρος της Ακαδημίας Ευηνοχωρίου, που  αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας τον τελευταίο χρόνο και το πρωί της Παρασκευής έφυγε από τη ζωή. Τόσο οι Παλαίμαχοι του Παναιτωλικού, όσο και ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Αιτωλοακαρνανίας εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους.

 

 

Στην  ποδοσφαιρική του καριέρα  αγωνίστηκε σε Εύηνο, Προμηθέα, Α.Ε.Μ., Παναιτωλικό και Ατρόμητο Αντιρρίου και σαν παίκτης - προπονητής του Προμηθέα κατέκτησε το Κύπελλο Αιτωλοακαρνανίας το 1998. Τα τελευταία χρόνια ήταν πρόεδρος στην Ακαδημία Ευηνοχωρίου και την οδήγησε στην Α΄ ΕΠΣΝΑ, αλλά αποσύρθηκε από το ποδόσφαιρο πέρσι όταν αντιμετώπισε προβλήματα υγείας.

 

Στον Παναιτωλικό πήγε από την ΑΕΜ το 1986 για δύο χρόνια  και την  σεζόν 1986-87 «έγραψε» στην Β΄Εθνική 19 συμμετοχές, πετυχαίνοντας ένα γκολ. Ο Σύνδεσμος  Παλαιμάχων  Παναιτωλικού πέρα από τα  συλλυπητήρια θυμίζει ότι ο Κώστας Ξηρός ήταν πάντα ένας ηθικός και ακέραιος χαρακτήρας, ενώ αντιπροσωπεία των παλαιμάχων θα βρεθεί στην Εξόδιο Ακολουθία το Σάββατο (ώρα 10:30 στον Ι.Ν Αγίου Χαραλάμπου στο Ευηνοχώρι).

Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Αιτωλοακαρνανίας εξέδωσε ανακοίνωση διά του προέδρου  Κώστα Γιωτόπουλου και του Γ. Γραμματέα Δημήτρη Θεοδοσίου: «ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΜΑΣ, ΠΡΩΗΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ, ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ, ΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠ΄ ΟΛΑ ΕΝΑΣ ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΚΟΣΜΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΜΑΣ,  Ο ΚΩΣΤΑΣ ΞΗΡΟΣ. Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛΙΠΟΝΤΟΣ. ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΣΚΕΠΑΣΕΙ. Η ΕΞΩΔΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΘΑ ΤΕΛΕΣΤΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 25/6/2016 ΚΑΙ ΩΡΑ 10:30ΠΜ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΣΤΟ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ»