Το βράδυ της Τετάρτης έγινε με καθυστέρηση πολλών ημερών η κλήρωση για το πρωτάθλημα της Β΄Κατηγορίας Αιτωλοακαρνανίας, το οποίο αναμένεται και φέτος  με έντονο ενδιαφέρον. Σημαντικό γεγονός ότι η ΕΠΣΝΑ υπαναχώρησε στην απόφαση για τον Αετό Σταμνάς, που τελικά δεν θα συμμετάσχει στον 2ο Όμιλο, αλλά στον 1ο.

Να θυμίσουμε πως από διοικητικούς παράγοντες ομάδων είχε διατυπωθεί με έμφαση η ένσταση για τον Αετό, με το επιχείρημα όπως είναι παράδοξο να συμμετέχει σε Όμιλο με ομάδες του Δήμου Αγρινίου ομάδα από τον Δήμο Μεσολογγίου (Σταμνά) όταν στον 1ο Όμιλο υπάρχουν ομάδες του Δήμου Αγρινίου (Ματαράγκα, Ζευγαράκι, Παπαδάτες). Έστι οι εκπρόσωποι του Αετού, Γιώτης Βάρρας και Δημήτρης Μπούρος (φωτο από aitosports.gr) παρακολούθησαν την κλήρωση με την ομάδα τους στον 1ο Όμιλο, όπου έχουν να ανταγωνιστούν τον πανίσχυρο – κατά πολλούς - Άρη Αιτωλικού. Κι επειδή ο Αετός θα έχει ασφαλώς πρωταγωνιστικους στόχους, ανοίγει ακόμα περισσότερο ο δρόμος για το πρωτάθλημα στις άλλες ομάδες του 2ου Ομίλου.

Όσο για τον 3ο Όμιλο που υπάρχουν πέντε τουλάχιστον διεκδικητές της ανόδου (Παναμβρακικός Μπούκας, Ηρακλής Αστακού, ΑΕ Βάλτου, Μεδεών Κατούνας, Αμβρακικός Λουτρού), υπάρχουν συνεχώς  ντέρμπυ μεταξύ τους.  Οι Αγωνιστικές που καμία από  αυτές τις ομάδες δεν συναντά κάποια από τις άλλες είναι η 4η, η 7η, η9η, η 10η και οι αντίστοιχες του Β΄Γύρου δηλαδή 17η, 20η, 22η, 23η.

 

 

 

Γιώργος Παπαϊωάννου για την εφημερίδα «Συνείδηση»