Η Ακαδημία Ευηνοχωρίου και η Δόξα Καινουρίου έχουν από την αρχή του πρωταθλήματος βρεθεί σε δυσχερή βαθμολογική θέση και συνεχίζουν να βρίσκονται στις δύο τελευταίες θέσεις, με τον μέλλον τους στην Α΄Κατηγορία δυσοίωνο. Αλλά εκτός από τα αγωνιστικά προβλήματα που οφείλονται   στα «φτωχά» ρόστερ τους, έχουν να αντιμετωπίσουν τη μαζική φυγή παικτών τους προς άλλες ομάδες κι έχουν την επιλογή να κάνουν καινούριες προσθήκες (με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην ομοιογένεια μιας ομάδας) ή να πορευτούν με το υπάρχον έμψυχο υλικό κι… όπου βγει. Στο Καινούριο αρχίζουν με τον καιρό να συμβιβάζονται στην ιδέα της μαζικής ανανέωσης απ' τις υποδομές  και του υποβιβασμού που πιθανότατα θα προκύψει, ενώ στο Ευηνοχώρι δείχνουν πιο διατεθειμένοι να το παλέψουν.

Τον τελευταίο καιρό και με το πρωτάθλημα σε εξέλιξη έφυγαν από την Ακαδημία πολλοί παίκτες.  Στον  Αλικυρναϊκό Αγίου Θωμά μεταπήδησαν ο  Δημήτρης Σακελαρόπουλος και ο Γιάννης Μιχαλόπουλος, ενώ πρόσφατα  τον ίδιο δρόμο ακολούθησε και ο 23χρονος αμυντικός Θάνος Φλωρόπουλος. Αποχώρησε επίσης ο 28χρονος τερματοφύλακας Δημήτρης Μπράτσικας και κυρίως ο καλύτερος παίκτης της  ο επιθετικός Σάκης Κράνης (φωτο), όπως και ο Βλαχογιάνης πριν λίγο καιρό. Στον αντίποδα και για να ισοσκελίσουν ορισμένες από αυτές τις απώλειες οι διοικούντες της Ακαδημίας απέκτησαν τρεις ποδοσφαιριστές. Τον  25χρονο αμυντικό Γιώργο Σακαρέλο που έχει παίξει παλιότερα στον τότε δυνατό ΓΟ Μεσολογγίου,  τον 23χρονο Αιτωλικιώτη επιθετικό Δημήτρη Τρικαλινό που τα τελευταία χρόνια αγωνίζονταν  στην Ακαδημία Μεσολογγίου  κι έχει αγωνιστεί σε Άρη Αιτωλικού  και  Όμηρο Νεοχωρίου, καθώς και τον 20χρονο μεσοεπιθετικό Σπύρο Γιαννή, που ξεκίνησε στην Α.Ε. Μεσολογγίου το τρέχον πρωτάθλημα, προερχόμενος από τον ΓΟΜ.

Η δε Δόξα απλά χάνει παίκτες και ως τώρα δεν γίνονται καινούριες μεταγραφές. Ο καταξιωμένος χαφ Σωκράτης Τζωρτζόπουλος έχει αποχωρήσει πρόσφατα, το ίδιο φημολογείται και για τον ανερχόμενο κεντρικό αμυντικό  Μπισμπίκη, ενώ αποχώρησε και ο τερματοφύλακας Ανδρέας Ευθυμίου, ο οποίος  δύσκολα θα μπορούσε να προσφέρει φέτος. 

Γιώργος Παπαϊωάννου για την εφημερίδα «Συνείδηση»