Βασική επιδίωξη για την Δόξα Καινουρίου έγινε η παραμονή μετά τα άσχημα αποτελέσματα για συνεχόμενα ματς στον πρώτο γύρο, τα οποία την καθήλωσαν για καιρό στην τελευταία θέση. Πρώτος στόχος ήταν να ξεφύγει από τις δύο τελευταίες θέσεις του απ’ ευθείας υποβιβασμού και να ποντάρει στα play out, κάτι που ήδη πετυχαίνει μετά τη νίκη επί του Άρη Αιτωλικού, αφού έχασε το Παναιτώλιο. Και έπεται η συνέχεια…  όπου θα επιδιώξει τον πιο δύσκολο στόχο, αυτόν της αποφυγής των μπαράζ…  Ο ηττημένος Άρης παραμένει στην ζώνη των play out, μαζί με τη Δόξα, για την ώρα.

  

 

ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ  

1

ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ  

0

 

 

Παιγνίδι που έγινε σε πραγματικό βούρκο, όπου οι τεχνικές ικανότητες βοηθούσαν ελάχιστα. Ίσως δεν έπρεπε καν να ξεκινήσει το παιγνίδι, κάτι που οι γηπεδούχοι επεδίωξαν  χωρίς να «εισακουστούν».  Αλλά η Δόξα είχε στη μεσαία γραμμή παίκτες με την κατάλληλη εμπειρία να ξεπεράσουν όσο το δυνατόν τον αντίξοο αγωνιστικό χώρο, με κορυφαίους τον Σαλμά και τον Μπλάνη. Έτσι επέβαλε από την αρχή το δικό της παιγνίδι και ο Άρης αμύνονταν μόνιμα, χωρίς να μπορεί να φτάσει μέχρι την αντίπαλη περιοχή. Φυσικά λίγες οι αξιόλογες τελικές προσπάθειες, όλες σχεδόν από τη Δόξα.  Στο 7'   από κάθετη πάσα του Σώκράτη Τζωρτζόπουλου, ο Μάκος  έκανε το δυνατό  σουτ μέσα από την περιοχή, κοντά στο σώμα του  Κούσουλα που άπλωσε έγκαιρα τα χέρια και  απέκρουσε θεαματικά (φωτο). Δέκα λεπτά αργότερα το μακρινό φάουλ  του Σώκράτη Τζωρτζόπουλου στην αγκαλιά του Κούσουλα και στο 38΄το… μετ’ εμποδίων σουτ του Μάκου, λίγο έξω από την περιοχή,  πέρασε δίπλα στη δεξιά συμβολή.

Το σκηνικό στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε και το Καινούριο ξεκίνησε με νέα ευκαιρία, όταν ο Κούσουλας απέκρουσε σουτ του Μπλάνη έξω από την  περιοχή, ενώ λίγο μετά το σουτ του Σώκράτη Τζωρτζόπουλου κατέληξε λίγο  άουτ. Οι κιτρινόμαυροι έκαναν αισθητή την παρουσία τους στο 55΄με τον Παχή, αλλά οι αμυντικοί έδιωξαν το επικίνδυνο γύρισμα που επιχείρησε και στο 72΄το σουτ του Μαχμούτ κατέληξε εκεί που ήταν ο Ευθυμίου. Το ματς κρίθηκε στο  82', σε φάση που ο νεοεισελθών Δημήτρης Τζωρτζόπουλος  εκτέλεσε  φάουλ από  δεξιά και ο Σώκράτης Τζωρτζόπουλος επωφελούμενος από την αδυναμία των αντιπάλων του να απομακρύνουν με αριστερό σουτ πέτυχε το γκολ της νίκης.

 

ΔΟΞΑ  (Γιάννης Μακρής): Ευθυμίου, Σούζα, Κωνσταντίνου, Μπισμπίκης, Γκορόγιας, Σαλμάς, Στρεμμένος (52' Κακούρης), Τσίρκας (81' Τζωρτζόπουλος Δ.), Μάκος (63' Γιώτης), Μπλάνης, Τζωρτζόπουλος Σ.

 

ΑΡΗΣ (Μάκης Κωνσταντάτος): Κούσουλας, Καραδήμας, Καλύβας, Μπούσγος, Ζηνεμπής, Μάλι, Φούντας (56' Κούσουλας Γ.), Μαχμούτ, Φράγκος Γ. (56' Καβαλιέρης), Ζέρβας (84' Κούσουλας Τ.), Παχής