Παραιτήθηκε  από τη θέση του Προέδρου του Ν.  Θέρμιου Απόλλωνα ο Χρήστος Στεργίου και όπως φαίνεται στην ανακοίνωσή του αποφάσισε να  αποσυρθεί εντελώς από τα διοικητικά δρώμενα του τοπικού ποδοσφαίρου.  Ο Θέρμιος επιχειρηματίας  ανακοίνωσε την απόφασή του στο Διοικητικό Συμβούλιο και τις επόμενες ημέρες  σκοπεύει να αναφέρει τους λόγους που τον οδήγησαν σ’ αυτή τη απόφαση. Στην  ανακοίνωσή του δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει ανθρώπους που συνεργάστηκε μαζί τους  στο χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά μετά την γνωστοποίηση της απόφασής του οι πρόεδροι του Ναυπακτιακού Αστέρα (Ντίνος Τσουκαλάς)  και του Αχελώου Αγγελοκάστρου (Πάνος Κοτούμπας) με δικές τους ανακοινώσεις εκφράζουν την σκέψη τους ότι ο Χρήστος Στεργίου δε πρέπει να αποχωρήσει από το χώρο του ποδοσφαίρου.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Χρήστου Στεργίου:

«Στο έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΕΟΥ ΘΕΡΜΙΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 3 Μαΐου 2016 ανακοίνωσα την απόφασή μου να αποχωρήσω από τη θέση του Προέδρου της ομάδας. Τους λόγους που πήρα αυτή την απόφαση θα τους ανακοινώσω τις επόμενες ημέρες τόσο στο Διοικητικό Συμβούλιο όσο και στο φίλαθλο κόσμο της ομάδας και της Αιτωλοακαρνανίας.

Μετά τις εξελίξεις αυτές θέλω μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω όλους όσους συνεργάστηκα αυτά τα χρόνια. Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη των Διοικήσεων στις οποίες συμμετείχα για την άψογη συνεργασία, το Δήμο Θέρμου, το νυν Δήμαρχο Σπύρο Κωνσταντάρα και τον πρώην Δήμαρχο Θεόδωρο Πορφύρη, τους προπονητές της ομάδας καθώς και όλους τους ποδοσφαιριστές που έδωσαν και την ψυχή τους και βοήθησαν την ομάδα να πετυχαίνει συνεχώς μεγαλύτερες επιτυχίες. Φυσικά ποδόσφαιρο δεν παίζουμε μόνοι μας και μέσα στην πορεία αυτών των χρόνων υπήρξαν άνθρωποι που βρεθήκαμε στα γήπεδα και αναπτύξαμε σχέσεις. Ένα μεγάλο ευχαριστώ θέλω να πω στη Διοίκηση της ΕΠΣΝΑ, στους διαιτητές του συνδέσμου Αιτωλοακαρνανίας, στο φίλαθλο κόσμο του Νομού μας και στους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που με φιλοξένησαν.

Αποχωρώ γεμάτος και κρατάω όλες τις στιγμές που έζησα, μα πάνω από όλα τους φίλους που απέκτησα μέσα από την ενασχόλησή μου με το ποδόσφαιρο. Αυτό που μένει πάντα είναι οι διαπροσωπικές σχέσεις και οι φιλίες που δημιουργούνται μέσα στο ποδόσφαιρο και κρατάνε μια ζωή».

 

 

«Ενστάσεις»  από Τσουκαλά και Κουτούμπα 

 Σπάνιο το φαινόμενο διοικητικοί παράγοντες άλλων ομάδων να προσπαθούν να μεταπείσουν εκείνον που αποφάσισε να αποχωρήσει από τον δικό του σύλλογο, όμως ο Ντίνος Τσουκαλάς και ο Πάνος Κοτούμπας επιχειρούν να μεταπείσουν τον Χ. Στεργίου.

Μάλιστα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Πρόεδρος του Ναυπακτιακού Αστέρα Ντίνος Τσουκαλάς ζητάει με επιμονή να αναθεωρήσει την απόφασή του να αποχωρήσει από τη Διοίκηση της ομάδας του Θέρμου:  «Με έκπληξη πληροφορήθηκα από μέσα της περιοχής μας την αποχώρηση του κυρίου Χρήστου Στεργίου από τη θέση του Προέδρου στην ομάδα του ΝΕΟΥ ΘΕΡΜΙΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ. Προσωπικά ζητάω από τον κύριο Στεργίου να αναθεωρήσει την απόφασή του αυτή, γιατί άνθρωποι, παράγοντες και επαγγελματίες με το ήθος και την προσωπικότητα του κυρίου Στεργίου κοσμούν το χώρο του ποδοσφαίρου, τον επαγγελματικό τομέα που δραστηριοποιούνται και όχι μόνο».

 

Ο πρόεδρος του Αχελώου Αγγελοκάστρου, Πάνος Κοτούμπας, αρκετά πιο έμπειρος στο χώρο, θέτει τις αντιρρήσεις του με πιο ήπιο τρόπο, αναφέροντας σε ανακοίνωση:   «Η αποχώρηση του κυρίου Χρήστου Στεργίου από τη θέση του Προέδρου του ΝΕΟΥ ΘΕΡΜΙΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ αποτελεί σίγουρα ένα γεγονός που δε μας ευχαριστεί. Γνωρίζω προσωπικά τον κύριο Στεργίου και θεωρώ ότι αποτελεί έναν παράγοντα που δίνει κύρος στο τοπικό μας ποδόσφαιρο. Ο χαρακτήρας του, το ήθος και η συμπεριφορά του στους αγωνιστικούς χώρους ήταν πάντα άψογα. Για μένα αποτελεί ιδιαίτερη χαρά που τον γνώρισα μέσα από το ποδόσφαιρο και ήταν, είναι και θα παραμείνει ένας καλός φίλος. Η απόφασή του είναι σεβαστή, αν και θα προτιμούσα να συνεχίσει την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρό μας, γιατί είναι κρίμα να αποχωρούν τέτοιοι παράγοντες».

 

 

 

 ΦΩΤΟ ΚΑΤΩ: ΝΤΙΝΟΣ  ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ & ΠΑΝΟΣ ΚΟΥΤΟΥΜΠΑΣ

Γιώργος Παπαϊωάννου για τη  εφημερίδα «Συνείδηση»