Η Α.Ε. Μεσολογγίου ήταν η νικήτρια στο Αγγελόκαστρο, παρότι ο Αχελώος δεν θύμιζε ομάδα χωρίς  βαθμολογικό ενδιαφέρον. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να παίξουν τη μπάλα τους, όπως τους ζήτησε ο προπονητής τους πριν μπουν στο ματς, αλλά οι «κανονιέρηδες» ήταν ομάδα παραπάνω κλάσης και πήραν τη νίκη.

 

 

ΑΧΕΛΩΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

             0

Α.Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

             2

 

 

Ο Αχελώος ξεκίνησε με καλύτερη κατοχή στη μεσαία γραμμή, αλλά τρόπους να απειλήσει την εστία του Δουλιώτη δεν έβρισκε. Απροσπέλαστος ο Γαρούφης, αλλά και η ομαδική αμυντική τακτική της ΑΕΜ έδιναν την ασφάλεια στα μετόπισθεν ώστε με «ενορχηστρωτή» τον Βαβάτσικο να γίνονται επιθέσεις  των φιλοξενούμενων. Η ομάδα του Βασίλη Ξανθόπουλου διέθετε πολύ μεγαλύτερη ευχέρεια να «πατάει» περιοχή και δεν σκόραρε στο πρώτο ημίχρονο… ελέω Κλιάφα. Ο έμπειρος τερματοφύλακας του Αχελώου ξεκίνησε τα «στοπ» απ’ το 4ο λεπτό που «έβγαλε» πολύ έξυπνο διαγώνιο πλασαριστό σουτ του Γαβρίνα. Στο 10΄από εκτέλεση φάουλ του Βαβάτσικου ο Γιώργος Πασπαλιάρης ήταν αμαρκάριστος, αλλά η κεφαλιά του αδύναμη για τον Κλιάφα, ο οποίος στο 19΄δεν ανησύχησε  ιδιαίτερα σε απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Βαβάτσικου. Όμως στο 25΄στην νέα  απ’ ευθείας εκτέλεση, η παρέμβαση κάποιου ποδιού ανάγκασε τον τερματοφύλακα του Αχελώου σε δύσκολη και εντυπωσιακή επέμβαση χαμηλά στην  δεξιά του γωνία. Αμέσως μετά σε σέντρα του Μιχαλόπουλου ο Γιώργος Πασπαλιάρης έκανε την κεφαλιά και με την παρέμβαση του Κλιάφα η μπάλα εξοστρακίστηκε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε έξω, αν και ο διαιτητής έδειξε άουτ. Ο Γαβρίνας θέλησε να εκμεταλλευτεί την κάθετη μεταβίβαση του Βαβάτσικου στο 33΄, αλλά ήταν κλεισμένος και σούταρε ψηλά, και στο 35΄έγινε ένα πολύ καλό διαγώνιο σουτ του Αντωνόπουλου (λίγο άουτ).

Ο Αχελώος σε όλο  το πρώτο ημίχρονο, παρά  την κάποια επιθετικότητα στην αρχή,  είχε μία καλή στιγμή, στο 36΄με τον Καραλή να σουτάρει ψηλά  μέσα από την περιοχή. Το ματς φαίνονταν πως θα έγερνε αμετάκλητα υπέρ της ΑΕΜ εφόσον κατάφερνε να σημειώσει γκολ κι αυτό έγινε νωρίς στην επανάληψη. Στο 52΄ο Πασπαλιάρης αξιοποίησε πάσα του Βαβάτσικου και  με σουτ μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ και στο 70΄ήταν ο Γαβρίνας που με σουτ δοκάρι και μέσα εδραίωσε την νίκη της ομάδας του Μεσολογγίου, ενώ νωρίτερα ο Κλιάφας είπε πάλι «όχι»  σε σουτ του Δερβίση.

 

ΑΧΕΛΩΟΣ  (Χρήστος Βασιλείου): Κλιάφας, Ρόκκος, Μπούρος (76΄ Σαγάνας), Ξανθόπουλος, Κωνσταντίνου, Τσιμπούκας, Βαγενάς, Τζαμαλής, Αριστόπουλος, Καραλής Π., Μήτσος (67΄ Ρουσογιάννης).

 

Α.Ε.Μ.  (Βασίλης Ξανθόπουλος): Δουλιώτης, Μακρής, Αντωνόπουλος, Πασπαλιάρης Γ., Γαρούφης (75΄ Κοκώνης), Ντζιμάνης, Μιχαλόπουλος (88΄ Βαλής), Γκάτσης, Γαβρίνας, Βαβάτσικος, Δερβίσης (75΄ Νικολόπουλος).