Παιγνίδι που δεν μπορούσε κάποια ομάδα να πάρει τα «ηνία» γίνονταν στο Δοκίμι, μέχρι που ο φιλοξενούμενος  Αετός προηγήθηκε, ακυρώθηκε γκολ του Απόλλωνα και δημιουργήθηκε ένταση με επίθεση στον βοηθό, για να κάνει τελικά την ανατροπή σε ένα ματς που  υπήρξαν τέσσερις αποβολές.

 

 

 

ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΟΚΙΜΙΟΥ   

2

ΑΕΤΟΣ ΣΤΑΜΝΑΣ   

1

 

 

 

 Το πρώτο ημίχρονο δεν προμήνυε τίποτα απ’ όλα όσα ακολούθησαν. Ισορροπημένο ματς και ίσως σε κάποια διαστήματα η Σταμνά να ήξερε πιο πολύ τι επεδίωκε στον αγωνιστικό χώρο, ο οποίος ήταν πολύ βαρύς και ολισθηρός. Καλύτερη φάση του πρώτου 45λεπτου η διπλή ευκαιρία του Κουκουγιάννη στο 18΄ που,  σε σέντρα του Κωστόπουλου, αρχικά σούταρε σε σώματα αντιπάλων από το σημείο του πέναλτυ και στη συνέχεια η υπό πίεση προβολή του εξουδετερώθηκε από τον  Σίμο.

 

Δεύτερο ημίχρονο και στο 50΄έγινε το 0-1 με κεφαλιά του Σωτήρη Τσιλιπάνου, μετά το κόρνερ του Γούλα. Στο 54΄ο Νίκος Νταλαπέρας σημειώνει γκολ και ακυρώνεται για χέρι του σκόρερ, με αποτέλεσμα να δεχθεί επίθεση ο βοηθός Κολοσιώνης (όπως γραψαμε  λεπτομερώς σε άλλο ρεπορτάζ) και στο Φύλλο Αγώνα αναφέρεται πως έγινε από τον φροντιστή του γηπέδου Ηλία Ντελή.

Στη συνέχεια ο διαιτητής Λιόνας είχε να αντιμετωπίσει μόνιμες διαμαρτυρίες και ο Απόλλωνας άρχισε παράλληλα να πιέζει. Καλύτερες στιγμές δύο ευκαιρίες με τελικό «δράστη» τον Νίκο Νταλαπέρα. Στην πρώτη έκανε καρφωτή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, λίγο άουτ, από κόρνερ του Φώτη Κορομηλά. Στη δεύτερη Φώτης Κορομηλάς και  Καρτσακλής συνδυάστηκαν και το σουτ του Νταλαπέρα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

 

Στο 68΄αποβλήθηκε ο Κωστόπουλος των φιλοξενούμενων, στο 73΄ τον ακολούθησε και ο Γούλας, οπότε με εννέα παίκτες ο Αετός είχε πια μεγάλο πρόβλημα. Και στο 75΄ο Φώτης Κορομηλάς εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά, ο Δαλαγιώργος στο δεύτερο δοκάρι γύρισε τη μπάλα με το κεφάλι, δημιουργήθηκε σύγχυση, ώσπου ο  Νταλαπέρας με σουτ από τα δύο μέτρα ισοφάρισε. Στο 80΄αποβλήθηκε παίκτης και του Απόλλωνα, ο Νίκος Αθανασίου, αλλά στο 89΄έγινε η ολοκληρωτική  ανατροπή του σκορ. Ο Φώτης Κορομηλάς έκανε τη κούρσα από αριστερά και απέφυγε τον Αλπέτζο, σέντραρε, ο Γιαννοκώστας  το σουτ και ο Σαμαράς απέκρουσε, στο «ριμπάουντ» ο Ζαχαράκης και έκανε το 2-1. Στο 90΄αποβλήθηκε και τρίτος του Αετού, ο Λάζαρος Φράγκος.

 

 

ΑΠΟΛΛΩΝ (Πάνος Τούρκας): Σίμος, Τσακανίκας Ν., Τσακανίκας Γ., Δαλαγιώργος, Καρτσακλής, Βαμβακάς (65΄ Αθανασίου Α.), Κορομηλάς Χ. (87΄ Γιαννοκώστας), Κορομηλάς Φ., Νταλαπέρας Ν., Ζαχαράκης, Σπυριλιώτης (70΄ Αθανασίου Ν.).

 

ΑΕΤΟΣ (Κώστας Τάκος): Σαμαράς, Αλπέντζος, Χόντος, Τσιλιπάνος Γ., Τσιλιπάνος Σ., Φράγκος, Κωστόπουλος, Τάκος (23΄λ.τ. Βλαχογιάννης), Κουκουγιάννης (90' Γαντζούδης), Γούλας, Μπαλάφας (89΄Τηλεμάχου).