Μόνο εύκολα δεν είναι τα πράγματα  για το Ναυπακτιακό Αστέρα, αλλά και για το ποδόσφαιρο της Αιτωλοακαρνανίας  καθώς κινδυνεύει αν βρεθεί εκτός  ανόδου ο πρωταθλητής της για τέταρτη συνεχόμενη σεζόν.  Η ομάδα του Δημήτρη Θεοδοσίου χρειάζεται τη νίκη στην Λευκάδα, κόντρα στον Τηλυκράτη, την Κυριακή,  για να έχει ελπίδες. Εκτός κι αν η Αμβακία Κωστακιών δεν νικήσει στην Ιτέα, οπότε και να χάσει η ομάδα της Ναυπάκτου θα έχει την ευκαιρία για το ένα εισιτήριο της ανόδου κερδίζοντας την τελευταία Αγωνιστική αυτή της Άρτας στο «Παπαχαραλάμπειο».

Για τον Δημητρακόπουλο θα κριθεί τελευταία στιγμή η συμμετοχή  του στο ματς της Λευκάδας, χωρίς πολλές πιθανότητες, ενώ ο Ανδριτσόπουλος έχει από το παιγνίδι της Τετάρτης ένα πρόβλημα στον ώμο. 

 

Ο προπονητής του Αστέρα,   Δημήτρης Θεοδοσίου, είπε ξεκάθαρα πως η ομάδα του πρέπει να νικήσει στην Λευκάδα ώσετ να ορίζει την τύχη της, αν και το χαρακτήρισε υπέρβαση. Αναλυτικά είπε μετά το ματς με την Ιτέα:   «Είναι ένα παιγνίδι μέσα στην Λευκάδα που θα πάμε να το παίξουμε με ό,τι δυνατότητες κι όσες πιθανότητες έχουμε να διεκδικήσουμε τη νίκη που χρειαζόμαστε. Μόνο τις τρεις νίκες στα τρία ματς είχαμε κι έχουμε στο μυαλό μας, διότι πρέπει να κοιτάς τι εξαρτάται από σένα. Ό,τι και να γίνει στα άλλα παιγνίδια. Σ’ αυτό έπρεπε να μείνουμε κι έτσι να προετοιμάσουμε την ομάδα. Έχουμε τις δυνατότητες, πιστεύουμε στην ομάδα μας και θα πάμε να παλέψουμε για τη νίκη,  όπως πήγαμε και πήραμε το πρωτάθλημα και στο Θέρμο, ώστε να διεκδικήσουμε τη άνοδο στην έδρα μα με τους Κωστακιούς. Χεριάζεται προσπάθεια, δεν είναι εύκολο, αλλά τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Υπάρχει πίστη και θέληση, όλα μπορούν να συμβούν. Όποιος παίκτης είναι σε θέση να παίξει, όποιος όχι, εμείς πάμε να παίξουμε την χρονιά μας μέσα στην Λευκάδα και πρέπει όλοι μαζί να κάνουμε την υπέρβαση και να φτάσουμε στη νίκη».

Όσο για τη νίκη επί της ομάδας της Φωκίδας, σχολίασε: «Έπρεπε να κερδίσουμε αυτό το παιγνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο δεν έμεινα ευχαριστημένος, είχαμε αργή ανάπτυξη και  δεν είχαμε ρυθμό, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να δημιουργήσουμε φάσεις. Αντίθετα στο δεύτερο ημίχρονο για μεγάλο διάστημα παίξαμε καλό ποδόσφαιρο, πετύχαμε δύο τέρματα,  δημιουργήσαμε κι άλλες ευκαιρίες και μπορούσε το σκορ να είναι μεγαλύτερο».

 

Φαβορί οι  άλλοι δύο

Μετά από τρία σερί εκτός έδρας παιγνίδια ο Τηλυκράτης θα παίξει δύο στην έδρα του και το τελευταίο φαντάζει πολύ εύκολο με αντίπαλο τον Αστέρα Ιτέας. Ο προπονητής Ανδρέας Παντζιαράς σχολίασε για την ομάδα του, τον Τηλυκράτη: «Μας ενδιαφέρει η δική μας ομάδα, δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανέναν,  έχουμε δύο παιγνίδια και θέλουμε να πάρουμε έξι βαθμούς»

Ο προπονητής Δημήτρης Μπαλάφας είπε σε δηλώσεις του για το επερχόμενο ματς των Κωστακιών στην Ιτέα, η οποία  ακόμα δεν έχει πάρει βαθμό και πολλοί πιστεύουν  ότι  νομοτελειακά θα το πετύχει:  «Το  παιγνίδι είναι δύσκολο δεν πρέπει να υποτιμάμε την ομάδα της Ιτέας. Με νίκη θα είμαστε πάρα πολύ κοντά στην άνοδο.  Παίζουμε  με ομάδες που έχουν ιστορία, όπως η Ναύπακτος και ο Τηλυκράτης, ο οποίος έχει σχεδόν το διπλάσιο μπάτζετ από μας».   

 

Την άνοδο στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία από τα μπαράζ των πρωταθλητριών ομάδων των ΕΠΣ  κατέκτησαν  ήδη τρεις ομάδες. Ο Απόλλων Λάρισας από τον 6ο Όμιλο, ο Α.Ο. Θήβα από τον 7ο και η  Ρόδος από το 10ο εξασφάλισαν την άνοδο μετά την ολοκλήρωση της 4ης Αγωνιστικής. Οι  δύο πρώτες έχουν ήδη 10 βαθμούς και η Ρόδος που επανέρχεται στις Εθνικές Κατηγορίες  έχει το απόλυτο με 12 βαθμούς. Μία ακόμα ομάδα  μπορεί να πάρει την άνοδο, η ιστορική Προοδευτική, εάν πάρει τους  τρεις βαθμούς από το ματς  που διακόπηκε με το Αιγάλεω.

Γιώργος Παπαϊωάννου για την εφημερίδα «Συνείδηση»