Οι δύο πρώτες Αγωνιστικές των play offs της Α΄ΕΠΣΝΑ έχουν ήδη γίνει και απομένουν τέσσερις ακόμα. Πολλά από τα τωρινά δεδομένα μπορούν να μεταβληθούν, εκτός του ότι ο Ατρόμητος Αντιρρίου δεν έχει ρεαλιστικές πιθανότητες να κατακτήσει το πρωτάθλημα (αν και ο Θεοδοσίου πιστεύει πως κάπου θα κάνει τη «ζημιά»). Ζητήσαμε από τον Βασίλη Ξανθόπουλο, προπονητή της Φλόγας Παλαιομάνινας, και τον Δημήτρη Θεοδοσίου, προπονητή του Ναυπακτιακού Αστέρα, να κάνουν μια σύντομη αποτίμηση της διαδικασίας αυτών των αγώνων,  που βρίσκονται σε εξέλιξη,  με τα δύο πρώτα ματς. Επιλέξαμε αυτούς διότι έχουν πρόσφατες εμπειρίες από μια σειρά αγώνων όπως οι συγκεκριμένοι.

 

 

Βασίλης Ξανθόπουλος

«Μετά και την δεύτερη Αγωνιστική των play off και μετά την ήττα της Φλόγας από τον Θέρμιο το μέλλον το δικό μας είναι πολύ δύσκολο, διότι οι αγώνες είναι πάρα πολύ λίγοι και κάθε ήττα στοιχίζει. Αυτό δεν μας στερεί την αισιοδοξία ότι στην συνέχεια μπορούμε  να πάμε καλύτερα, αλά οπωσδήποτε δεν έχουμε περιθώρια για απώλειες. Έτσι όπως    έχει διαμορφωθεί η κατάσταση η Ναύπακτος, στην παρούσα φάση, δείχνει να είναι το πρώτο φαβορί. Ο Θέρμιος ακολουθεί κι εμείς ακολουθούμε, με αισιοδοξία να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για τα επόμενα παιγνίδια και να διεκδικήσουμε την άνοδο. Θα είναι αποφασιστικής σημασίας το παιγνίδι με το Ναυπακτιακό Αστέρα».

 

 

Δημήτρης  Θεοδοσίου

«Κάνοντας μία αποτίμηση των δύο πρώτων Αγωνιστικών των play off ξεκινώντας από την ομάδα μου λέγοντας ότι η αρχή ήταν πάρα πολύ καλή,  έχοντας δύο στα δύο. Θεωρώ ότι η νίκη στο Αντίρριο ήταν πάρα πολύ σημαντική γιατί το να ξεκινάς αυτή την επίπονη  διαδικασία  με ένα παιχνίδι εκτός έδρας, που έχει και τα χαρακτηριστικά του τοπικού ντέρμπι δεν είναι εύκολο.

Σε αυτό το σημείο θέλω να δηλώσω πολύ ευχαριστημένος από την μέχρι τώρα προσπάθεια των ποδοσφαιριστών μου και την διάθεση που δείχνουν στις τρεις εβδομάδες που βρίσκομαι στην ομάδα, να αφομοιώσουν και να εφαρμόσουν τακτικά στοιχεία που θεωρώ απαραίτητα και χρειάζονται προκειμένου η ομάδα να φτάσει στο στόχο της. Μέχρι στιγμής το πετυχαίνουν σε ικανοποιητικό βαθμό και αυτό φαίνεται και στα παιχνίδια. Υπάρχουν πολλά περιθώρια να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η ομάδα.

Για την συνέχεια των play off, υπάρχει αρκετός δρόμος μπροστά, υπάρχουν δύσκολα παιχνίδια. Πέραν των παιχνιδιών των τριών διεκδικητών μεταξύ τους, σημαντικό ρόλο θα παίξει τυχόν απώλεια βαθμών από το Αντίρριο για το οποίο θεωρώ ότι δεν θα τελειώσει την διαδικασία με μηδέν βαθμούς. Γι αυτό ας μην βιαζόμαστε να χρίσουμε φαβορί και πρωταθλητές από την πρώτη και την δεύτερη Αγωνιστική. Κάθε Αγωνιστική διαμορφώνει νέα δεδομένα που πιθανόν να ανατρέπουν τα προηγούμενα και στα οποία θα πρέπει να προσαρμοζόμαστε. Χρειάζεται υπομονή γιατί ο πρωταθλητής θα κριθεί στην προτελευταία,  ή στην τελευταία Αγωνιστική».

 

 

Πήρε τους βαθμούς ο Τηλυκράτης

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ δικαίωσε τον Τηλυκράτη Λευκάδας στην έφεση που είχε καταθέσει κατά της ποινής που του επέβαλε η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας, για τον αγώνα κυπέλλου με τον Εθνικό Φιλιππιάδας. Αυτό προκύπτει  σύμφωνα με χθεσινές πληροφορίες. Έτσι ο Τηλυκράτης θα περάσει πρώτος και θα έχει προβάδισμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο δε πρωταθλητής της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας θα τεθεί αντιμέτωπος με τον πρωταθλητή Αιτωλοακαρνανίας στα μπαράζ για την άνοδο στην Γ΄Εθνική.

 

Πρωτόδικα, ο Τηλυκράτης Λευκάδας είχε τιμωρηθεί από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας με αφαίρεση 3 βαθμών και πρόστιμο ύψους 250 ευρώ. Μετά την χθεσινή  απόφαση ακυρώνεται  η τιμωρία των 3 βαθών. 

Γιώργος Παπαϊωάννου για τη εφημερίδα «Συνείδηση»