Στις λεπτομέρειες κρίθηκε η αναμέτρηση του Ομήρου με την ΑΕ Μεσολογγίου, στο Νεοχώρι, όπου οι “κανονιέρηδες” επικράτησαν 1-2 στον τελικό των τελικών και κατέκτησαν την άνοδο στην Γ΄ Εθνική, επανερχόμενοι στις Εθνικές Κατηγορίες, δηλαδή στην φυσική τους θέση. Σ΄ ένα ματς στο οποίο θα κρίνονταν δίκαιο αποτέλεσμα και η ισοπαλία – ακόμη και η νίκη των γηπεδούχων- που θα άλλαζε τον θριαμβευτή της σεζόν. Μα οι λεπτομέρειες που το έκριναν ίσως και να μην ήταν τόσο... λεπτομέρειες...

Η ΑΕΜ φάνηκε να υπερέχει σε δύο κομβικούς τομείς. Οι ποδοσφαιριστές της πίστευαν περισσότερο στο αγωνιστικό τους πλάνο κι εμπιστεύονταν την αποδοτικότητά του, ενώ παράλληλα είχαν προετοιμάσει καλύτερα τους εαυτούς τους, ως άτομα πλέον, σε ψυχολογικό επίπεδο.

Έτσι μπορεί οι γηπεδούχοι να μπήκαν με το πλεονέκτημα των δύο αποτελεσμάτων, μπορεί να ευτύχησαν να προηγηθούν στο 13΄με την έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Νάκου, όμως δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν τις ευνοϊκότατες γι’ αυτούς συνθήκες και μάλιστα στην έδρα τους.

Η ομάδα του Μεσολογγίου, παρότι έχανε, δεν παρουσίασε σε κανένα σημείο στοιχεία σύγχυσης κι έπαιζε “γερμανικά”, δηλαδή βάσει πλάνου κι αγνοώντας την εις βάρος της κατάσταση. Επέδειξε, δε, τόση υπομονή και ωριμότητα στο παιγνίδι της, που η μορφή του αγώνα δεν ήταν η συνηθισμένη, να επιτίθεται η ομάδα που χάνει και η άλλη ομάδα να δημιουργεί αλλεπάλληλες φάσεις στη κόντρα.

Ένα ακόμη στοιχείο του παιχνιδιού της ΑΕΜ ήταν η ομαδική συμπεριφορά με στόχο την αξιοποίηση των ευεργετικών στοιχείων παικτών της, όπως ως παράδειγμα  της ηγετικής ικανότητας του Καβαλλάρη, των αυτοσχεδιασμών του Πιστιόλη και του έξοχου timing του Ντζιμάνη.

Αντίθετα ο Όμηρος έδειξε να αρκείται με το 1-0, ίσως και να θεωρεί πως το ματς έληξε κάπου εκεί, με συνέπεια έλλειψη συγκέντρωσης την οποία και πλήρωσε περισσότερο αμυντικά. Και τα δύο γκολ της ΑΕΜ προήλθαν από μπαλιές στην πλάτη της άμυνας, σε φάσεις που δεν λειτούργησε ούτε το συνεπές μαρκάρισμα στον τροφοδότη, ούτε η έγκαιρη κάλυψη στον σκόρερ.

Ήταν το 43΄ που από την ζυγισμένη, αλλά χωρίς πίεση, μπαλιά του Καβαλλάρη ο Πιστιόλης ισοφάρισε και το 57΄ που από πάσα του Πιστιόλη ο Τσιούνης έκανε... βόλτα στην αποσυντονισμένη άμυνα του Ομήρου και πέτυχε το νικητήριο γκολ.

Οι γηπεδούχοι δεν είχαν προετοιμάσει τον εαυτό τους για όλα τα ενδεχόμενα και δεν απόλαυσαν το ματς ακόμη και στα 30 λεπτά που προηγούνταν. Οι “κανονιέρηδες” είχαν εντυπωσιακή – για τα ερασιτεχνικά δεδομένα- αυτοσυγκέντρωση στην άμυνα κι εμπιστοσύνη σε όσα επιχειρούσαν στον δημιουργικό τομέα. Ακόμη και στο 85΄, στην καλύτερη φάση του Ομήρου μετά το 1-2, η κεφαλιά του Γκατση αποκρούστηκε στην γραμμή από τον Λίτσο, λόγω της τακτικής του συνέπειας και της αυτοσυγκέντρωσής του στην ροή της φάσης.

 

ΟΜΗΡΟΣ (Γιώργος Ζήκος): Δουλιώτης, Καβαλιέρης, Ματσίγκας (86΄Μπαλαμπάνης), Μανθόπουλος, Τσώνης, Καντάνης (60΄Νούλας), Βασιλάρης, Τσίμπιτσης, Νάκος, Γκάτσης, Μιχαηλίδης (64΄Γκασούκας).

 

ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ (Νίκος Μιμηγιάννης): Καραγκούνης, Κοκώνης, Παπανικολάου (82΄Στεργίου), Καλοκαίρης, Λίτσος, Κοντογιάννης, Τσιούνης, Ντζιμάνης, Πιστιόλης (69΄ Μιχαλόπουλος 92΄Παναγιωτόπουλος), Καβαλλάρης, Βασιλογιάννης (82΄Αλεξόπουλος).

 

Μπορείτε να δείτε τα video με τις καλύτερες φάσεις του αγώνα, με τις δηλώσεις από το Nafpaktianews.gr και την υποδοχή των θριαμβευτών στην Ιερή Πόλη από το Aitosports.gr.