Όταν υπάρχει μεράκι σε συνδυασμό με συναίσθημα για τον αθλητισμό και την ομάδα, αποτελεί φυσική συνέπεια να συντελούνται όμορφες κι ενίοτε  πρωτοποριακές δραστηριότητες. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στον Όμηρο Νεοχωρίου τα τελευταία  χρόνια, πρωτοβουλίες με σεβασμό στην ιστορία του συλλόγου,  που εντυπωσιάζουν.

 

Η επιλογή του παλαίμαχου Παύλου  Ανωγιάτη (φωτο) στην προπονητική ομάδα,  ως στενού  συνεργάτη του Βασίλη Ξανθόπουλου, δεν είναι απλά μια προσθήκη. Αποτελεί μια επιστροφή με έντονο και συμβολικό χαρακτήρα.  Ο Ανωγιάτης υπήρξε ο νεαρότερος των «μεγάλων» του Ομήρου, που την δεκαετία του 1980 αναδείκνυε «ιερά τέρατα» στο ποδόσφαιρο.  Ξεχώριζε ως  ένας ταχύτατος παίκτης που  αναδείχθηκε στον Όμηρο,  αποτελώντας εκείνη την εποχή ένα όνομα το οποίο συζητούσε όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος, όπως θυμούνται καλά  οι παλαιότεροι.  Ακολούθησε εντυπωσιακή καριέρα  στον Παναιγιάλειο και στο  Αίγιο  «έκτισε» παράλληλα  την προσωπική του ζωή, όντας πάντα αγαπητός στην τοπική κοινωνία. Μάλιστα την περασμένη σεζόν ήταν στενός συνεργάτης του Νίκου Κουρμπανά στον Παναιγιάλειο.

 

Πέραν του Παύλου  Ανωγιάτη οι ιθύνοντες του Ομήρου παρουσίασαν τη  νέα εμφάνιση της ομάδας (φωτο κάτω), η οποία εντυπωσιάζει και εκφράζει την διαχρονική  μεγαλοπρέπεια της ομάδας.  Παράλληλα εκδόθηκαν κάρτες Διαρκείας (φωτο κάτω) σε χαμηλή τιμή, ώστε όλη η περιοχή να συστρατευθεί στην φετινή προσπάθεια.