Στην πρόσφατη συνέντευξη του  πρόεδρου του Ομήρου Νεοχωρίου, Ηλία Μαυράκη, στην ραδιοφωνική  αθλητική εκπομπή (Πρώτοι στη μπάλα) της Τρίτης, στον «Δυτικά 92,8», κάναμε λόγο για την εντύπωση που δόθηκε:  «όσον αφορά την συνέχιση της συνεργασίας με τον Δημήτρη Θεοδοσίου, μάλλον προς το «όχι» συνέκλινε». Και πράγματι η συνεργασία των δύο πλευρών δεν θα συνεχιστεί.  Η Διοίκηση του Ομήρου έχει πλέον συμφωνήσει με τον εκ Νεοχωρίου προπονητή και παλαίμαχο τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, Γιώργο Ασπρογέρακα.

Πρόκειται για μια κίνηση εύστοχη από τη στιγμή που δεν θα παρέμενε ο Θεοδοσίου. Διότι είναι ένας από τους κορυφαίους προπονητές και το ερώτημα ήταν που θα απευθύνονταν οι άνθρωποι του Ομήρου εφόσον δεν συνέχιζε ο Θεοδοσίου. Ο Ασπρογέρακας ήταν ένα «βήμα» από τη συνεργασία με την Καβάλα και τελικά δεν προχώρησε για οικογενειακούς λόγους. Ως προπονητής έχει δείξει μεγάλο έργο σε μικρές ηλικίες στον Αχελώο Νεοχωρίου (δικές του αποκαλύψεις ο Μιχάλης Μπακάκης και ο Ταξιάρχης Φούντας) και κατά τις πληροφορίες ο Όμηρος στο εξής θα δώσει ακόμα μεγαλύτερο βάρος στις υποδομές του. Επιπλέον ο 47χρονος τεχνικός με συνεχή θητεία σε ομάδες της Α΄Αθηνών έχει αποκομίσει ακόμα περισσότερες παραστάσεις και ειδικά σε επίπεδο πρωταθλητισμού.

 


Το όμορφο  «αντίο»

 Ο Δημήτρης  Θεοδοσίου (φωτο κάτω)  για άλη μία φορά φανέρωσε το υψηλό του επίπεδο ως προπονητής και ως χαρακτήρας,  στην γραπτή του δήλωση για το τέλος της συνεργασίας με τον Όμηρο:  

«Με αφορμή την λήξη της συνεργασίας μου με την ομάδα του Ομήρου Νεοχωρίου, θα ήθελα να ευχαριστήσω την διοίκησή του και τον Πρόεδρο της ομάδας κ. Ηλία Μαυράκη που μου εμπιστεύθηκαν τις τύχες της ιστορικής ομάδας και την για την άψογη συνεργασία που είχαμε τα δύο τελευταία χρόνια. Είναι μεγάλη μου χαρά που συνεργάστηκα μαζί τους γιατί πρόκειται για εξαιρετικούς ανθρώπους με μεγάλη αγάπη για την ομάδα και η σχέση μεταξύ μας θα παραμείνει φιλική πέραν της συνεργασίας.

Τα περισσότερα χρόνια που ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο, είτε σαν ποδοσφαιριστής είτε σαν προπονητής είχα την τύχη να δουλέψω με καλές διοικήσεις. Αυτή είναι μία από τις καλύτερες διοικήσεις που έχω συνεργαστεί

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ποδοσφαιριστές μου με τους οποίους συνεργάστηκα και ζήσαμε μαζί ωραίες και μεγάλες στιγμές. Είμαι υπερήφανος που συνεργάστηκα μαζί τους.

Να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, πρώτα τον Νίκο Κράνη που σε όλο αυτό το διάστημα δίπλα μου, όπως και τους Κώστα Λιαπίκο και Χρήστο Ζαπάντη. Δεν θα μπορούσα να παραλείψω τον φροντιστή της ομάδας και υπεύθυνο του γηπέδου Γιώργο Καραδήμα, όπως επίσης και τον μόνιμο διοικητικό συνεργάτη όλα αυτά τα χρόνια και πολύ καλό φίλο Κώστα Λύτρα.

Να ευχαριστήσω από καρδιάς τον κόσμο του Ομήρου για την αγάπη και την στήριξη που μου έδειξε .

Σε δύο θητείες στην ομάδα του Ομήρου που συνολικά έφτασαν τα τεσσερισήμισι χρόνια περίπου, κατακτήσαμε τέσσερις τίτλους δύο πρωταθλήματα 2010 και 2014 και δύο super cup τις ίδιες χρονιές. Κάθε αγωνιστική περίοδο η ομάδα έπαιρνε τίτλο, όπως έγινε και φέτος με την κατάκτηση του super cup. Στο διάστημα αυτό η ομάδα αγωνίστηκε μετά από δεκαεπτά χρόνια στο περιφερειακό πρωτάθλημα και παρά τις δυσκολίες, με τις φιλότιμες και αξιοπρεπείς προσπάθειες του τότε προέδρου και φίλου Δημήτρη Σερακιώτη, ο Όμηρος δεν τα κατάφερε για λίγο και από συγκυρίες να παραμείνει στην κατηγορία.

Για να φτάσουμε σε αυτά και να ξαναγίνει ο μεγάλος Όμηρος πρωταγωνιστής, ένα παιχνίδι ήταν αυτό το οποίο σημάδεψε την νεότερη ιστορία του. Ήταν το μπαράζ παραμονής στην Σταμνά. Ένα παιχνίδι που δεν πρόκειται να φύγει ποτέ από το μυαλό μου γιατί σηματοδότησε την μετέπειτα πρωταγωνιστική πορεία. Σαφώς και δεν γίνεται να μην αναφερθώ στον διοικητικό ηγέτη εκείνης της ομάδας τον κ. Κουρκουμέλη που η παρουσία του άλλαξε την ρώτα του σωματείου και συνδυάστηκε μετέπειτα με το πρωτάθλημα και την άνοδο.

Από Όμηρο Νεοχωρίου φεύγω σαν φίλος, (δεν θα μπορούσε να είναι και διαφορετικά) έχοντας ήσυχη την συνείδηση μου, ότι εργάστηκα με συνέπεια απέναντι σε αυτό το μεγάλο σύλλογο σεβόμενος την ιστορία του και με μοναδικό γνώμονα πως θα πάμε ένα σκαλί παραπάνω. Ήθελα να δω την ομάδα στην Γ΄ Εθνική αλλά δεν τα καταφέραμε.

Θεωρώ μεγάλη τιμή που είχα τα ηνία της ομάδας αυτό το διάστημα και αισθάνομαι χαρούμενος γιατί βοήθησα με το πέρασμά μου και τους τίτλους που κατακτήσαμε, να γραφούν στο βιβλίο της ιστορίας της, καλές στιγμές, ακολουθώντας στην νεότερη εποχή τις χρυσές σελίδες που έγραψε την δεκαετία του ογδόντα η μεγάλη ομάδα του Ομήρου.

Να ευχηθώ στην διοίκηση, το τεχνικό επιτελείο τους ποδοσφαιριστές και τον κόσμο της ομάδας πάντα επιτυχίες και να έχουν την ομάδα ψηλά, γιατί ο Όμηρος είναι μεγάλη ομάδα και αξίζει να βρίσκεται ψηλά».