Η ραδιοφωνική  αθλητική εκπομπή (Πρώτοι στη μπάλα) της Τρίτης, στον «Δυτικά 92,8», φιλοξένησε δηλώσεις του πρόεδρου του Ομήρου Νεοχωρίου, Ηλία Μαυράκη. Μόλις το προηγούμενο βράδυ είχε γίνει η Γενική Συνέλευση της ομάδας και συνεχίζει η ίδια Διοίκηση, ίσως με μερικές   προσθήκες. Μάλιστα είπε ότι υπάρχουν αρκετά άτομα που προσφέρθηκαν να ασχοληθούν με τα διοικητικά και αρκετά εξ αυτών είναι νέοι, που δεν έχουν ασχοληθεί ξανά στο παρελθόν. Ο πρόεδρος του Ομήρου επιβεβαίωσε εκείνο που σας μεταφέραμε τον τελευταίο καιρό, ότι δηλαδή οι στόχοι θα είναι ξανά πρωταγωνιστικοί, ωστόσο πρόσθεσε ένα στοιχείο ακόμα. Μίλησε για ανανέωση της ομάδας σε πολλά επίπεδα και στάθηκε με έμφαση στο ζήτημα της νοοτροπίας.

Πάντως όσον αφορά την συνέχιση της συνεργασίας με τον Δημήτρη Θεοδοσίου, μάλλον προς το «όχι» συνέκλινε χωρίς να είναι βέβαιη η αίσθηση γα κάτι τέτοιο.  Άλλωστε θα γίνει συζήτηση με τον μέχρι τώρα προπονητή και ο Ηλίας Μαυράκης είπε ότι σε μια τάση ανανέωσης και το ζήτημα του Δημήτρη Θεοδοσίου εξετάζεται εξ αρχής. Γενικότερα για τα θέμα της φιλοσοφίας ενόψει της επόμενης σαιζόν ανέφερε: «Θέλουμε να φρεσκάρουμε την ομάδα σε υλικό και αντιλήψεις. Στόχος μας είναι να πρωταγωνιστήσουμε και την επόμενη χρονιά».  Όσο για την  μέχρι τώρα τακτική να δίνεται βαρύτητα σε γηγενείς ποδοσφαιριστές, ακόμα κι αν δεν έχουν όλοι τις δυνατότητες για πολύ υψηλό επίπεδο, απάντησε με νόημα: «Δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Έτσι θα κινηθούμε πάλι, προσπαθώντας να αλλάξουμε ορισμένες νοοτροπίες. Σίγουρα όταν ένας ποδοσφαιριστής έχει μάθει για χρόνια να σκέφτεται με συγκεκριμένο τρόπο, δεν είναι εύκολο να τον αλλάξει. Υπάρχουν όμως κι άλλοι παίκτες».

 

Προγραμματισμός και… προβληματισμός

«Ο Όμηρος δεν βιάζεται για την επόμενη σαιζόν», είπε ο Ηλίας Μαυράκης και συνέχισε: «Έχουμε κάνει ένα πλάνο σε γενικές γραμμές, θα οριστικοποιήσουμε το θέμα του  προπονητή και μετά θα κινηθούμε για το ρόστερ της ομάδας». Σε άλλο σημείο ανέφερε πως ένας λόγος  για τον οποίο παραμένει το ίδιο Διοικητικό Συμβούλιο είναι οι υψηλοί στόχοι και για το μέλλον, ενώ παράλληλα αργότερα ανέφερε ότι ζητούμενο πρέπει να είναι η συγκρότηση μιας ομάδας η οποία αν πετύχει την άνοδο στην Γ΄Εθνική να μην θέλει «ξήλωμα» και δημιουργία ξανά από την αρχή.

Για το επερχόμενο πρωτάθλημα της Α΄ΕΠΣΝΑ δεν ήταν πολύ αισιόδοξος και αιτιολόγησε: «Το επόμενο πρωτάθλημα θα έχει ένα… ξενέρωμα, επειδή για τρία χρόνια δεν ανέβασε ο Νομός ομάδα στην Γ΄Εθνική. Είναι κάτι που πρέπει να εξετάσουν οι ομάδες με την ΕΠΣ. Το αποτέλεσμα θα είναι ένα πιο κακό επίπεδο και μη ξεχνάμε ότι οι δύο παραπάνω ομάδες που θα υπάρχουν στην Α΄Κατηγορία  είναι ένα μέτρο που έχει μεν τα καλά του, αλλά έχει και αρνητικά στον ανταγωνισμό,  λόγω χαμηλής δυναμικότητας κάποιων ομάδων».

Κατά τα άλλα εξέφρασε την άποψη ότι ένας Νομός με τόσες ομάδες, όπως η Αιτωλοακαρνανία, θα έπρεπε να ανεβάζει απ’ ευθείας τον πρωταθλητή στην Γ΄Εθνική, λέγοντας επίσης  πως αυτός είναι ο απώτερος σκοπός για τον οποίο μια ομάδα θέλει να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Στην   πορεία της συζήτησης μπήκε και το θέμα της Α.Ε. Μεσολογγίου για την οποία όλοι πίστευαν πως εύκολα θα πάρει την άνοδο και η αποτυχία έχει φέρει «μούδιασμα» διαρκείας στους κόλπους της ομάδας. Ο Ηλίας Μαυράκης διατύπωσε την εκτίμηση πως μια ομάδα σαν την ΑΕΜ θα ανασυγκροτηθεί και θα πρωταγωνιστήσει πάλι την επόμενη σαιζόν.