Περίπου 15-20  μέρες προπονείται με τον Όμηρο ο 22χρονος Αργεντινός Μάουρο Πέρες Μοράλες, που βρέθηκε στην ομάδα του  Νεοχωρίου σχεδόν από… σπόντα, αφού σκοπός του είναι να δοκιμάσει την τύχη του στην Ευρώπη. Διαθέτει ισπανικό διαβατήριο και σήμερα οι άνθρωποι της ομάδας «τσέκαραν» ότι δεν υπάρχουν  τυπικά προβλήματα, ώστε να τον εντάξουν και επίσημα στο έμψυχο δυναμικό τους. ίσως μάλιστα από Τετάρτη να έχει δικαίωμα συμμετοχής στην αναμέτρηση του Ομήρου με τον Απόλλωνα Δοκιμίου.

Είναι μεσοεπιθετικός, αριστεροπόδαρος, αγωνίζεται στα άκρα (κυρίως δεξιά) και ο Θεοδοσίου περιμένει να τον δει σε επίσημα ματς, καθώς στις προπονήσεις αφήνει πολύ καλές εντυπώσεις. Οι άνθρωποι  των «πράσινων» δεν δηλώνουν άκρως ενθουσιασμένοι, «δεν πήραμε τον Μέσι» λένε, αλλά είναι φανερό πως έχουν προσδοκίες και μάλιστα με την προοπτική να τον κρατήσουν το καλοκαίρι για τη συνέχεια.

Στη συγκεκριμένη φάση ο 22χρονος έψαχνε ομάδα, η οποία να έχει αρκετές αγωνιστικές υποχρεώσεις μπροστά της και να μην βρίσκεται σε απραξία. Προέκυψε στον Όμηρο μέσω κάποιων γνωριμιών και από τα… συμφραζόμενα φαίνεται πως στοχεύει αρκετά ψηλότερα. Προς το παρόν οι διοικούντες της ομάδας του βρήκαν χώρο διαμονής στο Νεοχώρι και ο Μοράλες έχει προσαρμοστεί σε μεγάλο βαθμό, όπως κοστολογούν.