Με πολλά παράπονα έφυγε η ομάδα του Όμηρου Νεοχωρίου από το Ευηνοχώρι, αν και νίκησε 1-2, παράπονα που εστιάζονται στον κακό αγωνιστικό χώρο και την άδεια που δόθηκε από την διοργανώτρια να διεξαχθεί το ματς, αλλά και  από τις αποφάσεις του διαιτητή Γκιάφη. Η τραγική κατάσταση στο τερέν ήταν εμφανέστατη στις περισσότερες στιγμές του αγώνα και στις ενέργειες των ποδοσφαιριστών εκατέρωθεν. Όσο για τις διαιτητικές αποφάσεις υπάρχει μια καθαρή περίπτωση πέναλτυ στο 78΄που όχι μόνο δεν δόθηκε, αλλά αντίκρισε δεύτερη κίτρινη ο Λαγός (για θέατρο) και αποβλήθηκε.

 

 

 

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΥΝΟΧΩΡΙΟΥ

1

ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ

2

 

 

 

Τα δύο πρώτα γκολ μπήκαν το 15λεπτο της αναμέτρησης και έφτασε το 83΄για να κριθεί ο αγώνας. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν πρώτα στο 3ο λεπτό με σουτ από τον Τσάμη που κόντραρε και μπλόκαρε ο Μπράτσκας και στο 6΄έγινε το 0-1 με κεφαλιά του Μπαλαούρα, μετά το φάουλ του Καρύμπα. Ο Όμηρος δεν έφτασε στο δεύτερο γκολ λίγο μετά (ο  Γατσώρης δεν πρόλαβε να βάλει το πόδι στην εκτέλεση φάουλ του Καρύμπα) και η Ακαδημία ισοφάρισε στο 14΄, μετά από εκτέλεση φάουλ του Κράνη, πρώτη κεφαλιά του Μάνθου και προβολή του Μαντέλου. Οι παίκτες του Ομήρου διέθεταν την αποφασιστικότητα σε ένα ματς που πήγε καθαρά στη δύναμη και παράλληλα προσπαθούσαν – όσο το επέτρεπε το γήπεδο- να αξιοποιήσουν την ποιότητά τους. Έτσι έλεγχαν το ρυθμό του αγώνα, δημιούργησαν φάσεις και είχαν καλά κτυπήματα στις στημένες μπάλες, που έφερναν  τις προϋποθέσεις για γκολ. Οι γηπεδούχοι δεν επέδειξαν ανάλογη επιθετικότητα, αλλά και μόνο που κράτησαν το 1-1 έως τα τελευταία λεπτά δείχνει πόσο πάλεψαν το ματς. Στο 17΄φάουλ του Καρύμπα και ο Γατσώρης απέτυχε να βρει τη μπάλα με το κεφάλι, στο 21'  κάθετη πάσα του Αποστολίδη, ο Λαγός μπήκε στην  περιοχή από δεξιά και σούταρε διαγώνια, ο  Μπράτσικας απέκρουσε και στη συνέχεια απομάκρυναν  οι αμυντικοί προ του Αγγέλη. Ακολούθησαν δύο αποκρούσεις του Ζέρβα σε διαδοχικά απ’ ευθείας κόρνερ του Κράνη (22΄) και του Κοντου (23΄) που οι γηπεδούχοι επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν τον υπέρ τους άνεμο. Η ομάδα του Θεοδοσίου «επανήλθε» στο 29΄με νέο φάουλ του Καρύμπα και γυριστή κεφαλιά του Καλύβα σύριζα άουτ, ενώ σε κάθετη πάσα του πρώτου στο 34ο λεπτό το σουτ του Αποστολίδη κόντραρε και έφυγε κόρνερ. Στο 40΄ο Τσιρώνης μπήκε από αριστερά, κόπηκε,  και ο Αποστολίδης που μπήκε στη φάση «προδόθηκε» απ’ το τερέν χάνοντας το κοντρόλ για το σουτ από πολύ ευνοϊκή θέση, στη συνέχεια ο Καρύμπας ζητάει πέναλτυ που αρνήθηκε ο διαιτητής και δεν έδωσε ούτε το κόρνερ, για να χαθεί ευκαιρία των φιλοξενούμενων στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με τον Λαγό, που κι αυτός έχασε το κοντρόλ στην  τελική προσπάθεια.

Στο δεύτερο 45λεπτο η πρώτη φάση ήταν στο 53΄με πάσα του Αποστολίδη και σουτ άουτ από το Λαγό, ενώ στο 55΄ απείλησε η Ακαδημία με γύρισμα του Κράνη από δεξιά προς το Μάνθο, και τον Καβαλιέρη να παρεμβαίνει και να διώχνει. Στο 60 το φάουλ του Καρύμπα ήταν λίγο άστοχο και στο 61΄μπήκε ο Στραβοδήμος που έμελλε να πετύχει το δεύτερο γκολ του Ομήρου. Ο νεαρός αγωνίστηκε στα άκρα και ο Αποστολίδης άρχισε να συγκλίνει προς τον άξονα, αποτελώντας με τον Καρύμπα τους εσωτερικούς χαφ. Ο Λαγός στο 65΄απείλησε ξανά με σουτ (άουτ) και στο 70΄ήταν σειρά τον γηπεδούχων με τον Κράνη να σουτάρει και τον Ζέρβα να μπλοκάρει. Η καθαρή (όπως φάνηκε) ανατροπή του Λαγού από τον Παπουτσόπουλο στο 78΄μετατράπηκε σε δεύτερη κίτρινη και αποβολή του επιθετικού των φιλοξενούμενων, οι οποίοι έπαιζαν πλέον με μοναδικό επιθετικό τον Σεραφίγγο. Ωστόσο έδειξαν «χαρακτήρα» και η τύχη τους επέστρεψε ό, τι τους είχε στερήσει, καθώς στο 83΄και σε ένα ακόμα φάουλ του Καρύμπα ο Στραβολήμος επωφελήθηκε από τις κόντρες για να κάνει το 1-2 με σουτ. Ακολούθησε η διαχείριση του σκορ από τον Όμηρο, που κρατούσε μπάλα και μαζί το υπέρ του αποτέλεσμα.

 

 ΑΚΑΔΗΜΙΑ (Δημήτρης  Ξηρός):  Μπράτσικας, Κοκκόρης, Διαμαντόπουλος, Παπουτσόπουλος, Μαντέλος, Ντζελέπης, Μάνθος, Τριώτης (52΄Μπαλκούρας), Κράνης, Κοντος (71΄Πασπαλιάρης), Βιδάλης (81΄ Κατσαβός).

 

 ΟΜΗΡΟΣ  (Δημήτρης Θεοδοσίου): Ζέρβας, Μπαλαούρας, Τσιρώνης, Γατσώρης (61΄ Στραβοδήμος), Καβαλιέρης, Τσάμης, Λαγός, Καλύβας, Αγγέλης (73΄ Σεραφίγγος), Καρύμπας (85΄ Κάκκος), Αποστολίδης.

 

 

Φωτο: από το προφίλ «Φίλοι Όμηρου Νεοχωρίου» στο facebook