Αυτό  το Σαββατοκύριακο ολοκληρώνεται η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Γ΄ΕΠΣΝΑ και υπάρχουν ανοιχτά μέτωπα και στους δύο Ομίλους, καθώς κρίνονται ορισμένες θέσεις τόσο της απ’  ευθείας ανόδου, όσο και των play-offs, που θα ακολουθήσουν.

 Μάλιστα η Επιτροπή Πρωταθλήματος, ανακοίνωσε  ότι οι αγώνες των play-offs  θα αρχίσουν το αμέσως επόμενο Σαββατοκύριακο 18-19/2/2017, εκτός εάν υπάρχουν αναβληθέντες αγώνες κατά την τελευταία αγωνιστική της 12/2/2017 και χρειαστεί αγώνας μπαράζ σε περίπτωση ισοβαθμίας.

 

Διεκδικήσιμες και οι δύο θέσεις 

Στον πρώτο Όμιλο παίρνει «φωτιά» η υπόθεση της ανόδου χωρίς play-offs, καθώς ο Ολυμπιακός Παναιτωλίου έχει την δυνατότητα να καταλάβει μία απ’ αυτές τις δύο θέσεις, όντας τρίτος αυτή τη στιγμή. Οι ερυθρόλευκοι με 29 βαθμούς υποδέχονται στο γήπεδο του Ρηγανά το Ζευγαράκι, ομάδα που έχει κάποιες πιθανότητες να διεκδικήσει άνοδο μέσω play-offs, ωστόσο πρακτικά  η ομάδα του Παναιτωλίου έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Στο μεταξύ η πρωτοπόρος ΑΕ Παλαιοπαναγιάς με 32 βαθμούς υποδέχεται την δεύτερη Ένωση Αγίου Δημητρίου που έχει επίσης 29 βαθμούς. Οπότε κερδίζοντας το Παναιτώλιο καταλαμβάνει μία από τις δύο προνομιούχες θέσεις της ανόδου. Διότι ή θα ξεπεράσει την Ένωση, ή θα προκύψει τριπλή ισοβαθμία - αν η Ένωση νικήσει -  στην οποία ο Ολυμπιακός θα είναι δεύτερος (με 7 βαθμούς στα μεταξύ τους ματς) και η ομάδα του Αγίου Δημητρίου πρώτη (με 9 βαθμούς στα μεταξύ τους ματς).

Βέβαια υπάρχει και το σενάριο να μην κερδίσει ο Ολυμπιακός το Ζευγαράκι, οπότε μεταβάλλονται πολλά στις ισορροπίες. Πάντως  οι πιθανότητες του ΑΟ Ζευγαρακίου είναι λίγες για τα play-offs, αφού καταδιώκει τους Άτλαντες Αγρινίου που έχουν δύο πόντους παραπάνω και υποδέχονται τον αδιάφορο Κεραυνό Γαβαλούς.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΑΕ ΠΑΛΑΙΟΠΑΝΑΓΙΑΣ 32 (ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ),  ΑΕ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 29 (ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ), ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ 29 (PLAY-OFFS), ΠΑΙΑΝΙΑ ΜΑΣΤΡΟΥ 26 (PLAY-OFFS), ΑΤΛΑΝΤΕΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ 25 (PLAY-OFFS), ΑΟ ΖΕΥΓΑΡΑΚΙΟΥ 23, ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΓΑΒΑΛΟΥΣ 13, ΑΟ ΣΚΟΥΤΕΡΑΣ 10, ΔΟΞΑ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ 2. 

    
Στους δύο βαθμούς 

Στον δεύτερο Όμιλο η Αναγέννηση Στάνου με 33 βαθμούς έχει εξασφαλίσει την άνοδο κι ακολουθεί με 29 ο Άρης Λεπενούς για την 2η θέση της απ’  ευθείας ανόδου, αλλά η Αναγέννηση Ρίγανης βρίσκεται μόλις δύο πόντους πιο πίσω.   Η Λεπενού παίζει εκτός έδρας με τον αδιάφορο και πιο αδύναμο Αία Αμφιλοχίας και η Ρίγανη υποδέχεται την ομάδα των Σαρδηνίων. Πάντως σε ισοβαθμία ανάμεσα σε  Άρης Λεπενούς  και Αναγέννηση Ρίγανης, ο Άρης υπερτερεί στα μεταξύ τους ματς. Στο μεταξύ η ομάδα των Σαρδηνίων, με 15 βαθμούς,  κινδυνεύει να χάσει την 5η και τελευταία θέση για τα play-offs από την Κονοπίνα που έχει 13 πόντους κι αγωνίζεται στην έδρα της Στάνου. Πάντως αν προκύψει ισοβαθμία η Κονοπίνα πλεονεκτεί και καταλαμβάνει την 5η θέση.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΤΑΝΟΥ 33 (ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ), ΑΡΗΣ ΛΕΠΕΝΟΥΣ 29 (ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ), ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΡΙΓΑΝΗΣ 27 (PLAY-OFFS), ΑΕΤΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ 19 (PLAY-OFFS), ΠΥΡΑΜΙΣ ΣΑΡΔΙΝΙΩΝ 15  (PLAY-OFFS), ΑΕ ΚΟΝΟΠΙΝΑΣ 13, ΑΕ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΣ  9, ΑΙΑΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ 1.

 

 

ΦΩΤΟ: Η κοπή της βασιλόπιτας για την Ένωση Αγίου Δημητρίου, στο πρακτορείο ΠΡΟΠΟ Νίκος Κούσης

 

 

 


Γιώργος Παπαϊωάννου για την εφημερίδα «Συνείδηση»