Από 1987 έως το 2017 είναι το διάστημα που η ομάδα με την ονομασία  Αράκυνθος Ματαράγκας απουσίαζε από την Α΄Κατηγορία της Αιτωλοακαρνανίας, στην οποία υπήρξε στο παρελθόν σπουδαία ομάδα της.  Το Σάββατο πέτυχε την επιστροφή του στην Κατηγορία, μέσω των μπαράζ των δευτεραθλητών της Β΄ΕΠΣΝΑ. Απομένει μία ακόμα θέση από αυτήν την διαδικασία και θα κριθεί ανάμεσα σε Αλυζιακό Μύτικα  και ΠΑΟΚ Καλυβίων, όπου ο ΠΑΟΚ θα παίξει για δύο αποτελέσματα.

Έχοντας νικήσει 1-0 τον Αλυζιακό Μύτικα την πρώτη Αγωνιστική με το 0-0 κόντρα στον ΠΑΟΚ Καλυβίων, το Σάββατο το απόγευμα στο γήπεδο Δοκιμίου,  ο Αράκυνθος κατέκτησε μία από τις δύο θέσεις της ανόδου.  Στην αρχή του αγώνα υπήρχε   δοκάρι για τον Αράκυνθο σε φάουλ  του Βδουκάκη (15΄)  και στην τελευταία φάση του αγώνα στο 92′ ο Μπούρος με σουτ από κοντά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Γεωργίου.Το  πρώτο ημίχρονο  ήταν καλύτερο για την  ομάδα της Μακρυνείας και στο δεύτερο ημίχρονο με την είσοδο του Κουτσοσπύρου  και του Αρκουμάνη τα Καλύβια παρουσιάστηκαν πιο ικανά για το γκολ.

ΑΡΑΚΥΝΘΟΣ (Τάσος Σπαής): Γεωργίου, Μακραδήμας, Ν.Β. Μπανάκας, Σιβρήκας, Κάλτσης, Αλεξανδρής, Χ. Μπούκαρης, Π. Μπούκαρης (59′ Ν. Μπανάκας), Ευθυμίου (83′ Χείρας), Βδουκάκης (76′ Μητσόπουλος), Παπαδόπουλος.

ΠΑΟΚ (Πάνος Καρύμπας): Θεοδωρακόπουλος, Μπούρος, Παπαγιάννης (87′ Πατσαούρας), Αριστόπουλος, Νταλαπέρας, Ν. Μυλωνάς, Λιούλιος (72′ Αρκουμάνης), Ι. Μυλωνάς, Ζαχαράκης (46′ Κουτσοσπύρος), Καρύμπας, Χ. Αυγέρης.

 

Τα ματς των… απογοητευμένων 

Στα μπαράζ των τριταθλητών της Β΄ Κατηγορίας οι ομάδες εξαντλούν τα περιθώρια να δημιουργηθεί επιλαχούσα θέση κι ο Πανοχθιακός ήταν ο νικητής του πρώτου αγώνα αυτών  των μπαράζ με το 1-0  επί της  Αναγέννησης Μεσολογγίου με 1 – 0, με γκολ του  Πάτση στο 72ο λεπτό.

 

 

 
Γιώργος Παπαϊωάννου για την εφημερίδα «Συνείδηση»