Το πρωτάθλημα της Β΄Κατηγορίας  τελείωσε κι απέμεναν μόνο τα μπαράζ των δευτεραθλητών, ώστε δύο εξ αυτών να ανέλθουν στην Α΄Κατηγορία.   Αυτό ξέραμε μέχρι χθες που η ΕΠΣΝΑ ανακοίνωσε μπαράζ για τις  ομάδες που κατέλαβαν την 3η θέση στον Όμιλό τους. Δηλαδή Αναγέννηση Μεσολογγίου, ΑΕΚ Αγίου Κωνσταντίνου και Πανοχθιακό (φωτο). Τα μπαράζ διεξάγονται για να υπάρξει επιλαχούσα ομάδα στην περίπτωση που κάποια ομάδα της Α΄Κατηγορίας  δεν  δηλώσει συμμετοχή στο επόμενο πρωτάθλημα.

Ενδεχόμενο όχι ιδιαίτερα πιθανό, όμως η διοργανώτρια ίσως έχει κάποιες ενδείξεις κι επιδιώκει να μην βρεθεί εξαπίνης,   ή ίδια και οι εμπλεκόμενες  ομάδες. Βέβαια υπάρχει ομάδα που θα «περισσέψει»  από τους δευτεραθλητές, όμως  αν η Κυπελλούχος  Α.Ε.Μ.  πάρει το Κύπελλο Ερασιτεχνών,  ή περάσει  στον τελικό και η αντίπαλος της έχει πάρει πρωτάθλημα στην Ένωσή της, θα ανέβει κι αυτή στην Γ΄Εθνική,  εφόσον  είναι άλλος ο πρωταθλητής στην Αιτωλοακαρνανία (που θα πάρει την άνοδο).

Εάν, επομένως, προβιβαστούν  δύο ομάδες μας στη Γ΄ Εθνική (ο πρωταθλητής της Α΄Κατηγορίας και η ΑΕΜ μέσω Κυπέλλου)  θα ανέλθουν  στην Α΄ Κατηγορία  και οι τρεις δευτεραθλήτριες των μπαράζ της Β΄ Κατηγορίας, με συνέπεια να μην υπάρχει επιλαχούσα ομάδα στην περίπτωση που σωματείο της Α΄ΕΠΣΝΑ δεν συμμετάσχει στο πρωτάθλημα 2017-2018, ή συνενωθεί με άλλο της Κατηγορίας.

 

Η  κλήρωση των αγώνων μπαράζ  πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ  κι αντιμέτωποι είναι  ο  Πανοχθιακός με την Αναγέννηση Μεσολογγίου την 1η Αγωνιστική,  η Αναγέννηση Μεσολογγίου με την  ΑΕΚ Αγίου Κωνσταντίνου την  2η και στην τελευταία Αγωνιστική η ΑΕΚ με  τον Πανοχθιακό. Τα δύο πρώτα  ματς θα γίνουν στο γήπεδο Αγγελοκάστρου,  Κυριακή ώρα 5:00  ο αγώνας  ανάμεσα σε Πανοχθιακό με  Αναγέννηση Μεσολογγίου και την επόμενη Τετάρτη ώρα 5:00   ο αγώνας  της Αναγέννησης  Μεσολογγίου με την  ΑΕΚ Αγίου Κωνσταντίνου.


1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΠΑΝΟΧΘΙΑΚΟΣ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΡΕΠΟ   ΑΕΚ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ

2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ – ΑΕΚ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ

ΡΕΠΟ   ΠΑΝΟΧΘΙΑΚΟΣ

3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΕΚ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ – ΠΑΝΟΧΘΙΑΚΟΣ

ΡΕΠΟ   ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ