Την Κυριακή γίνεται ο πρώτος αγώνας των μπαράζ, της Β΄Κατηγορίας  για την ανάδειξη του δευτεραθλητή σε κάθε Όμιλο (play offs) κι επίσης της ομάδας που θα υποβιβαστεί στην Γ΄  Κατηγορία (play out). Τα μπαράζ αυτά αφορούν μόνο τον 2ο και 3ο Όμιλο αφού στον 1ο οι βαθμολογική διαφορά της δεύτερης με την τρίτη ομάδα και της δέκατης με την ενδέκατη ήταν άνω των πέντε πόντων και οι ομάδες της χαμηλότερης θέσης έχασαν την ευκαιρία να διεκδικήσουν είτε την δεύτερη είτε την δέκατη (της  παραμονής).

Η διαδικασία των  play out   υφίσταται πολλά χρόνια στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ.  Οι αγώνες  είναι διπλοί και υπερισχύει η ομάδα   που θα συγκεντρώσει στους δύο αυτούς αγώνες τέσσερις (4) βαθμούς και άνω. Ο πρώτος αγώνας διεξάγεται στο γήπεδο του σωματείου που κατέλαβε την καλύτερη θέση στην κανονική περίοδο και ο δεύτερος στο γήπεδο του αντιπάλου. Στην περίπτωση όμως, που μετά την διεξαγωγή και των δύο αυτών αγώνων, κανένα σωματείο δεν συγκεντρώσει τέσσερις (4) βαθμούς και άνω, τότε θα διεξαχθεί και τρίτος αγώνας στο γήπεδο του σωματείου που κατέλαβε την καλύτερη θέση στην κανονική περίοδο και ο νικητής θα υπερισχύσει. Σε περίπτωση, δε,  ισοπαλίας στον τρίτο αγώνα, νικητής αναδεικνύεται το σωματείο που κατέλαβε την καλύτερη θέση στην κανονική περίοδο. Στα play offs υπάρχει ένας αγώνας για την ανάδειξη του δευτεραθλητή, όπου η ομάδα με το πλεονέκτημα παίζει για δύο αποτελέσματα. 

 

Για την άνοδο

ΑΕΚ Αγίου Κωνσταντίνου, ΠΑΟΚ Καλυβίων, Αλυζιακός Μύτικα και Πανοχθιακός ρίχνονται στα play offs, ώστε να αναδειχθεί η δεύτερη  ομάδα στον 2ο και 3ο Όμιλο, αφού στον 1ο έχει ήδη κατακτήσει την θέση ο Αράκυνθος Ματαράγκας.  Μετά από τα μπαράζ αυτά θα ακολουθήσουν κι άλλα, αφού  οι δευτεραθλητές κάθε Ομίλου θ'  αγωνιστούν σε αγώνες σε ουδέτερα γήπεδα με χλοοτάπητα και τα 2 πρώτα σωματεία θα ανέλθουν στην Α’ Κατηγορία.  Στην περίπτωση που η ΑΕ Μεσολογγίου  κατακτήσει το Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδος (το οποίο  διοργανώνεται  από την Ε.Π.Ο.) και δεν είναι ταυτόχρονα πρωταθλήτρια  της Αιτωλοακαρνανίας θα πάρει ένα ακόμα «εισιτήριο» για την Γ΄Εθνική, οπότε δημιουργείται θέση στην Α΄ΕΠΣΝΑ  κι ανέρχονται και τα 3 σωματεία της Β’ Κατηγορίας, που θα καταλάβουν την 2η θέση στον Όμιλό τους.

Την Κυριακή, λοιπόν, και κάτω   από αυτές τις παραμέτρους η ΑΕΚ Αγίου Κωνσταντίνου θα υποδεχθεί στο ΔΑΚ Αγρινίου τον ΠΑΟΚ Καλυβίων, με στόχο τη νίκη  ή την ισοπαλία, οπότε  η ομάδα των Καλυβίων αναζητά μόνο νίκη. Κάτι ανάλογο ισχύει και στον  3ο Όμιλο, όπου   τα play offs  ξεκινούν με πλεονέκτημα του Αλυζιακού Μύτικα ο οποίος υποδέχεται τον  Πανοχθιακό.

Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος η ΑΕΚ πήρε ισοπαλία 0-0 στα Καλύβια και νίκησε 2-0 στην έδρα της, ενώ στο άλλο ζευγάρι τα ματς ήταν 3-3 στο Μύτικα  1-1 στα Όχθια. Βέβαια αυτά τα αποτελέσματα δεν διαμορφώνουν από δω και μπρος τίποτα, αλλά τα αναφέρουμε ενδεικτικά για το τι έχει συμβεί στα έως τώρα μεταξύ τους ματς.  

 

 

Για την παραμονή

Μια ακόμη ομάδα από 2ο και 3ο Όμιλο θα πάρει το δρόμο για την Γ΄ΕΠΣΝΑ όπου ηδη υποβιβάστηκαν ο Αετός Σταμνάς και ο ΑΟ Παπαδατών από την 1ο Όμιλο, ο Χ. Αστέρας Παντάνασσας από τον 2ο  κι από τον 3ο ο ΑΟ Μοναστηρακίου. Τον υποβιβασμό θέλουν να αποφύγουν ο Αστέρας Αγρινίου, ο Κεραυνός Ποταμούλας, η Μεδεών Κατούνας και ο ΑΟ Αρχοντοχωρίου. Στα μεταξύ τους play out ισχύει ότι και στα play offs (ως προς τα δεδομένα και τις επιδιώξεις των ομάδων)  και στον πρώτο αγώνα ο Αστέρας Αγρινίου θα υποδεχθεί τον   Κεραυνό Ποταμούλας, ενώ η Μεδεών Κατούνας τον  ΑΟ Αρχοντοχωρίου.

Για την ιστορία να αναφερθεί ότι στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος Κεραυνός και Αστέρας έφεραν δύο ισοπαλίες (0-0 και 1-1) και στο άλλο ζευγάρι το Αρχοντοχώρι νίκησε 5-1 στην έδρα του, χάνοντας 2-1 σε κείνη της Κατούνας.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ  19-3-2017  ΩΡΑ  15:30

 

ΑΕΚ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ – ΠΑΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ (playoffs)

ΓΚΙΑΦΗΣ – ΚΑΛΑΜΠΟΚΗΣ - ΚΑΛΥΒΑΣ

ΑΛΥΖΙΑΚΟΣ ΜΥΤΙΚΑ – ΠΑΝΟΧΘΙΑΚΟΣ  (play offs)

ΤΣΟΠΛΑΚΟΣ – ΚΟΡΔΟΛΑΙΜΗΣ – ΡΟΔΑΤΟΣ

 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ – ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΠΟΤΑΜΟΥΛΑΣ  (playout)

ΜΑΤΣΟΥΚΑΣ – ΜΠΑΚΑΚΗ - ΤΑΚΟΣ

ΜΕΔΕΩΝ ΚΑΤΟΥΝΑΣ – ΑΟ ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΟΥ  (playout)

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Β. – ΒΕΛΑΩΡΑΣ – ΓΕΩΡΓΙΟΥ

 

 

ΦΩΤΟ: Ο Κεραυνός Ποταμούλας "μπαίνει" με μειονέκτημα έδρας στα playout

 
Γιώργος Παπαϊωάννου για την εφημερίδα «Συνείδηση»