Όσο κι αν ακούγεται παράδοξο οι ομάδες της Αιτωλοακαρνανίας δεν «καίγονται» να παίξουν στην κορυφαία Κατηγορία του Νομού. Για την ακρίβεια και να θέλουν δεν μπορούν! Έτσι μόνο δεκατέσσερις ομάδες  δήλωσαν συμμετοχή  -αντί  για δεκαέξι- και το χειρότερο είναι πως από τις επιλαχούσες της Β΄ΕΠΣΝΑ δεν υπάρχει προθυμία προς το παρόν, επομένως ακόμα κι αν συμπληρωθεί ο αριθμός πιθανότατα θα υπάρξουν προβλήματα με την δυναμικότητα του πρωταθλήματος.

 

Φυσικά πρόκειται για μια κατάσταση που δεν διαμορφώθηκε από τη μια μέρα στην άλλη και που δύσκολα θα σταματήσει εδώ. Πέρα από τις ευθύνες της Ένωσης,   η ευθύνη των διοικητικών παραγόντων είναι  πολύ μεγαλύτερη, διότι όταν μπορούσαν  δεν αναζήτησαν – κι ίσως δεν το κάνουν ακόμα – τις λύσεις που θα έδιναν  νέα «πνοή» στο Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Αντίθετα τότε αποκόμιζαν πρόσκαιρα, ιδιοτελή και ευτελή οφέλη, με συνέπεια σήμερα να γίνονται γρανάζια μιας μηχανής έτοιμης να διαλυθεί. Διότι δεν υπάρχουν πόροι για τις ομάδες, οι οποίες κινούνται σε ένα πεπερασμένο σύστημα, που το μόνο το οποίο μπορεί να κάνει είναι να τις απομυζά, παρά να τις τονώνει ηθικά και οικονομικά. 

 

Τα δεδομένα είναι πως δήλωσαν  συμμετοχή στην Α΄ Κατηγορία της ΕΠΣΝΑ δεκατέσσερις ομάδες, καθώς ο  ΠΑΟΚ Καλυβίων  και η Θύελλα Αγίου Ανδρέα δεν  δήλωσαν συμμετοχή. Ο ΠΑΟΚ με τις προσβάσεις στον Παναιτωλικό και η Θύελλα που δεν θα υλοποιήσει το μεγάλο «όνειρο» να παίξει στη  μεγάλη Κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία της.  Πρώτη επιλαχούσα ομάδα από την Β΄Κατηγορία είναι ο Αλυζιακός Μύτικα, δεύτερη η Αναγέννηση Μεσολογγίου, τρίτη ο Πανοχθιακός και τέταρτη η ΑΕΚ Αγίου Κωνσταντίνου και  μόνο η Αναγέννηση Μεσολογγίου έχει δείξει ενδιαφέρον για την Α΄ Κατηγορία, ενώ στις υπόλοιπες τρεις επικρατεί σκεπτικισμός έως και οριστική άρνηση.  Πάντως η προθεσμία  να δηλώσουν συμμετοχή είναι μέχρι την Πέμπτη.

 

 

Οι 14 ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή είναι οι εξής:

 

ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΛΟΥΤΡΟΥ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΟΚΙΜΙΟΥ

ΑΡΑΚΥΝΘΟΣ ΜΑΤΑΡΑΓΚΑΣ

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ

ΑΧΕΛΩΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΑΟΚ ΤΡΙΚΑΡΔΟΣ

ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΣΤΑΚΟΥ

ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΡΑΒΟΛΑΣ

ΙΝΑΧΟΣ ΒΑΛΤΟΥ

ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ

Ν. ΘΕΡΜΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ

ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ

ΦΛΟΓΑ ΠΑΛΑΙΟΜΑΝΙΝΑΣ