Σε διαδικασία που είχε διάρκεια πάνω από δύο ώρες, το νέο Καταστατικό που πρότεινε η Διοίκηση της Ένωσης έτυχε σχεδόν απόλυτης αποδοχής. Διαφορετικές απόψεις και προτάσεις εκφράστηκαν, αλλά δεν πέρασαν στην (φανερή) ψηφορία αυτής της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, στην οποία συμμετείχαν 50 από τα 86 Ποδοσφαιρικά Σωματεία της Αιτωλοακαρνανίας.

Δεν έλειψαν και λίγες εντάσεις, πάντα σε απόλυτα πολιτισμένα πλαίσια και μόνο ωφελημένο βγήκε το Τοπικό ποδόσφαιρο από αυτόν το διάλογο. «Αγκάθι» ίσως ότι μερικές ομάδες (διά του εκπροσώπου τους) πήραν θέση και ψήφισαν σε ζητήματα που δεν γνώριζαν στον απαιτούμενο βαθμό.

Τέθηκε μάλιστα θέμα αναβολής της Συνέλευσης, ώστε όλοι να μελετήσουν καλύτερα τις προτεινόμενες αλλαγές, αλλά με συντριπτική πλειοψηφία αποφασίστηκε να προχωρήσει η ψήφιση του Καταστατικού. Εκεί που διατυπώθηκαν ενστάσεις (αρχικά από τον κ. Ντάουλα, αλλά και άλλους) ήταν σε δύο θέματα. Το ένα ήταν να μην εκλέγει ο νικητής των εκλογών και τα 15 μέλη του Δ.Σ. και το άλλο να μην ισχύσει το άρθρο που προβλέπει ότι 3 από τα 5 μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας πρέπει υποχρεωτικά να είναι κάτοικοι του Δήμου Μεσολογγίου.

Οι διαφωνούντες υποστήριξαν στο μεν πρώτο πως είναι αντιδημοκρατικό και στο δεύτερο πως επιβάλλει αποκλεισμούς προσώπων. Η τοποθέτηση του προέδρου της ΕΠΣΝΑ Παναγιώτη Παπαχρήστου ήταν πως η σταθερή διοίκηση της Ένωσης απαιτεί σταθερή πλειοψηφία, και πως για πρακτικούς λόγους θα πρέπει μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας να βρίσκονται στην έδρα της Ένωσης (Μεσολόγγι).

Στο τέλος πέρασαν και οι δύο αυτές προτάσεις της Διοίκησης. Για τον αριθμό των 15 μελών δεν υπήρχε αλλαγή από το προηγούμενο Καταστατικό, άρα αρκούσε μια απλή πλειοψηφία και αυτή προέκυψε με το 37-13 σε ψήφους. Για την εντοπιότητα των τριών μελών της Εκτελεστικής Γραμματείας απαιτούνταν τα ¾ των ψήφων, όπως και έγινε με 42 υπέρ (6 κατά, 1 λευκό, 1 παρών). Με νέες (φανερές πάντα) ψηφοφορίες ήταν πια εύκολο να περάσουν όλες οι τροποποιήσεις, άρα και το νέο Καταστατικό.