Ανακοίνωση εξέδωσαν τα μέλη της «Παναιτωλοακαρνάνικης Κίνησης», υπογεγραμμένη από τους Αϋφαντή Γιώργο, Ντάουλα Δημήτρη (φωτο) και Χολέβα Νίκο, η οποία προβάλει σοβαρές ενστάσεις για παραγράφους του νέου Καταστατικού που θα τεθεί προς ψήφιση στην ΕΠΣΝΑ, καθώς και για τον τρόπο που έγιναν οι διαδικασίες. Να σημειωθεί ότι η Έκτακτη Γενική Συνέλευση, για το θέμα αυτό, δεν πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8 Οκτωβρίου λόγω μη απαρτίας και θα γίνει την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου (σήμερα), στις 07:00 το απόγευμα.

 

Η ανακοίνωση από την «Παναιτωλοακαρνάνικη Κίνηση»

 

«Για το σοβαρό και σημαντικό θέμα της τροποποίησης του καταστατικού που η σημερινή διοίκηση της ΕΠΣΝΑ καθυστέρησε αδικαιολόγητα για τρεισήμισι χρόνια να το φέρει προς συζήτηση, έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής

 

Τώρα που επιτέλους το φέρνει προς συζήτηση ακολουθεί λάθος πρακτική που εντοπίζεται στις παρακάτω επισημάνσεις.

 

1)Το έγγραφο σύγκλησης της έκτακτης γενικής συνέλευσης με αριθμό πρωτ. 1015 έχει ημερομηνία 24/9/2013

 

2)Ο φάκελος αποστολής του ταχυδρομείου Μεσολογγίου έχει ημερομηνία 30/9/2013.

 

3)Τα ποδοσφαιρικά σωματεία παρέλαβαν το φάκελο στις 4 και 5 Οκτωβρίου 2013.

 

4)Η προθεσμία υποβολής του πληρεξουσίου έληξε στις 7/10/2013 ώρα 12.Με δεδομένο ότι μεσολάβησε σαββατοκύριακο με διεξαγωγή αγώνων αντιλαμβάνεται ο καθένας τις δυσκολίες.

 

5)Το σχέδιο του νέου καταστατικού εστάλη στις ομάδες μόνο σε ηλεκτρονική μορφή και ήταν εκ των πραγμάτων αδύνατο να διαβαστεί από τους παράγοντες των σωματείων, γιατί οι περισσότεροι δεν έχουν τη δυνατότητα ηλεκτρονικής πρόσβασης.

 

Έπρεπε να σταλεί υποχρεωτικά δακτυλογραφημένο και προαιρετικά σε ηλεκτρονική μορφή.

 

6)Δεν δόθηκε η δυνατότητα στα ποδοσφαιρικά σωματεία να στείλουν τις δικές τους προτάσεις γι΄ αυτό το πολύ σοβαρό ζήτημα, που θα σηματοδοτήσει το μέλλον του τοπικού μας ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Δεν κατανοούμε πρώτον την υπερβολική βιασύνη και της εσπευσμένες διαδικασίες και δεύτερον τον αποκλεισμό των σωματείων από την δυνατότητα ουσιαστικής διαμόρφωσης των προτάσεων για την ψήφιση του νέου καταστατικού.

 

Έπρεπε τα σωματεία να έχουν το χρονικό περιθώριο υποβολής προτάσεων και είχατε υποχρέωση να το κάνετε και όχι να στραγγαλίσετε το δημοκρατικό διάλογο.

 

Επί της ουσίας του σχεδίου που μας αποστείλατε στο άρθρο 32 παραμένουν περιορισμοί εντοπιότητας, αφού αναφέρεται σ΄ αυτό ότι η εκτελεστική γραμματεία που αποτελείται από πέντε (5) μέλη, πρέπει τα τρία (3) να είναι υποχρεωτικά κάτοικοι του Δήμου Μεσολογγίου και στο άρθρο 30 αναφέρεται ότι ο συνδυασμός που θα πάρει την πλειοψηφία, εκλέγει και τα 15 τακτικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τα πέντε(5) αναπληρωματικά, τα τρία τακτικά (3) μέλη της Εξελεγκτικής Επιτροπής και τα δύο (2) αναπληρωματικά αυτής, δηλαδή τα πάντα. Για να γίνουν πλήρως κατανοητά τα παραπάνω αναφέρουμε το εξής παράδειγμα. Αν τα ποδοσφαιρικά σωματεία που θα ψηφίσουν είναι 79, και ο ένας συνδυασμός πάρει 40 ψήφους και ο άλλος συνδυασμός πάρει 39, ο πρώτος συνδυασμός εκλέγει όλους τους συμβούλους τακτικούς και αναπληρωματικούς και ο δεύτερος κανέναν.

 

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ από εμάς , αφού πρόκειται για αφανισμό της αντίθετης άποψης και στην ουσία αποκλεισμό της αντιπολίτευσης. Υπάρχουν και άλλες διατάξεις που θέλουν τροποποιήσεις και βελτιώσεις, γιʼ αυτό πρέπει να δοθεί η χρονική δυνατότητα στους παράγοντες των ερασιτεχνικών σωματείων να το κάνουν για το καλό του ποδοσφαίρου και μόνο γι΄ αυτό καταθέτοντας τις απόψεις τους και τις προτάσεις τους και όχι σχεδόν με την τακτική του ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΟΣΟΜΕΝ να κλείσει ένα τόσο σημαντικό θέμα με τέτοιες αντιδημοκρατικές διατάξεις.

 

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΟΜΑΔΩΝ

 

1)Αυφαντής Γεώργιος ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ ΕΜΠΕΣΟΥ

 

2)Ντάουλας Δημήτριος ΑΜΕΣ ΔΥΡΙΕΙΣ ΣΚΟΥΡΤΟΥΣ      

 

3)ΧΟΛΕΒΑΣ Νικόλαος   ΠΑΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ»