Μετά την εκδίκαση από την Επιτροπή Εφέσεων της Ε.Π.Ο. ο πρόεδρος της ΕΠΣΝΑ τιμωρήθηκε για την γνωστή υπόθεση, μετά από καταγγελία των σωματείων ΠΑΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΦΛΟΓΑ ΠΑΛΑΙΟΜΑΝΙΝΑΣ και ΧΡΥΣΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑΣ, η δε ποινή του είναι δίμηνη απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και επιβολή προστίμου.

Αυτό μας πληροφορεί η κοινή ανακοίνωση (ανοιχτή επιστολή) των τριών ομάδων της Αιτωλοακαρνανίας, δια της οποίας επιστολής απευθύνεται στα ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ της Αιτωλοακαρνανίας.


Η ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΑΦΕΡΕΙ:

Η καταδίκη του προέδρου της Ε.Π.Σ.Α. κ. Παναγιώτη Παπαχρήστου είναι τελεσίδικη. Η Επιτροπή Εφέσεων της Ε.Π.Ο. τον τιμώρησε με ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ και με επιβολή ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ. Μετά από αυτήν την εξέλιξη ζητάμε την ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ του Προέδρου, αν και θα έπρεπε να είχε την ευθιξία να το είχε κάνει ήδη.

Η καταδίκη σημαίνει ότι για τα αδικήματα που κατηγορήθηκε τα έχει διαπράξει και δεν είναι αμελητέα όπως διαδίδουν οι "πραιτωριανοί" του Προέδρου. Η προσπάθεια λοιπόν να υποβαθμιστεί η ποινή πέφτει στο κενό και μόνο ως κακόγουστο αστείο μπορεί να εκληφθεί, γιατί αφού υπάρχει καταδίκη υπάρχει και παράβαση. Οι δύο Επιτροπές που τον καταδίκασαν τον έθεσαν στο περιθώριο για ένα διάστημα και του ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ να διοικεί. Στο περιθώριο τον έχει θέσει και η συνείδηση των υγιώς σκεπτόμενων ερασιτεχνών παραγόντων που έχουν υποστεί πάμπολλες θυσίες για να υπάρχουν οι ομάδες και αυτό έχει την μεγαλύτερη σημασία.

Επομένως η δύναμη της Ε.Π.Σ.Α. δεν είναι ο Πρόεδρος της, είναι η αλήθεια και το δίκαιο στην εφαρμογή των νόμων και των κανονισμών που καλείται να φέρει εις πέρας το Διοικητικό Συμβούλιο για να υπάρχει αξιοκρατία και αναβάθμιση του ποδοσφαίρου.Ας το έχουν υπόψη οι Διοικήσεις στις Ε.Π.Σ.Α. στο εξής, οτι τα σωματεία δεν θα σκύβουν το κεφάλι, αλλά θα διεκδικούν αυτά που τους ανήκουν.