Οι κερκίδες των γηπέδων αδειάζουν χρόνο με το χρόνο και αποδεικνύεται πως γενεσιουργό αιτία δεν αποτελεί το οικονομικό ζήτημα, ούτε πλέον τα θέματα βίας μονο, μα η αναξιοπιστία που έχει δημιουργηθεί στο ποδόσφαιρο. Τα πρόσωπα αλλάζουν στην ηγεσία του χώρου, μα όχι και η κατάσταση, κάτι που το διαπιστώνουν άπαντες. Μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον ένας γνώριμος στην Αιτωλοακαρνανία άνθρωπος του ποδοσφαίρου, ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης, είναι έτοιμος να καταθέσει (για δεύτερη φορά μέσα σε τρία χρόνια) στοιχεία που θα αξιολογηθούν από την Αθλητική Δικαιοσύνη κι αφορούν πρόσωπα και γεγονότα όσον αφορά προσυμφωνημένα ματς για στοιχηματικούς (και όχι μόνο) λόγους. Βέβαια, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως εάν όλοι οι έντιμοι του ποδοσφαίρου αποφάσιζαν τόσο θαρραλέες πρωτοβουλίες – αντί να σιωπούν – το ποδόσφαιρο θα γίνονταν καλύτερο και πιο αξιόπιστο: διότι αποδεικνύεται ότι με το “κουκούλωμα” και την συγκάλυψη η κατάσταση χειροτερεύει και τα “μιάσματα” (όπως τα αποκάλεσε κι ο Καλαϊτζίδης) αποθρασύνονται.

Ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης με δήλωσή του την Κυριακή ζήτησε να τον καλέσει ο Αθλητικός Εισαγγελέας, κάτι που ήδη έχει συμβεί και την Δευτέρα το βράδυ μίλησε σχετικά στην τηλεοπτική αθλητική εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ», απ’ όπου και το βίντεο που ακολουθεί.

 

Αναλυτικά ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης είπε :

 

«Με πλησίασε ένας άνθρωπος που ηγείται μιας ΠΑΕ, πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, να μου πει ότι αν δεν μπω σε ένα γκρουπ ομάδων που θα στήνονται κάποιοι αγώνες δεν θα μπορέσει η ομάδα να πετύχει την άνοδο. Του αρνήθηκα, του είπα ότι είναι στάση ζωής για μένα και ό,τι πέφτει στην αντίληψή μου θα το πολεμήσω. Αυτό μου είπε ότι θα είναι πολύ δύσκολο και του απάντησα ότι και την προηγούμενη σεζόν ήταν δύσκολα τα πράγματα, αλλά με την αγωνιστική δυναμική που έχει η ομάδα τα ξεπεράσαμε»

 

Για το αν αυτά τα ματς θα τα χρησιμοποιούσαν για το στοίχημα: «Θα τα χρησιμοποιούσαν μέσω του στοιχήματος και θα υπήρχαν συμφωνίες μεταξύ των ομάδων για να έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα»

 

Για το αν γνωρίζει κάτι για φετινά ματς της κατηγορίας: «Ο ίδιος μου είχε εξομολογηθεί ότι δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά για να μπορεί η ομάδα να στέκεται στην κατηγορία. Για φέτος ξέρω περιστατικά, φαίνονται και θα πάω να καταθέσω στην κυρία εισαγγελέα. Θα ονοματίσω τον ποδοσφαιρικό παράγοντα. Ό,τι γνωρίζω θα τα καταθέσω. Για άλλες περιπτώσεις έχω δει και για άλλες είχα πληροφορίες από ποδοσφαιριστές των συγκεκριμένων ομάδων».

 

Για το ποιοι εμπλέκονται στην υπόθεση: «Υπάρχουν τεχνικοί διευθυντές, πρόεδροι, ποδοσφαιριστές. Οι αγώνες δεν στήνονται μεταξύ προέδρων, γίνεται με ποδοσφαιριστές. Αυτός μου είπε ότι έχει τέσσερα-πέντε παιδιά που ελέγχει. Υπάρχουν συγκεκριμένα φετινά περιστατικά τα οποία και θα καταθέσω με ονοματεπώνυμα».