Μεγάλη θλίψη στην αθλητική οικογένεια της Αιτωλοακαρνανίας, αφού ένας άνθρωπος που την κοσμούσε, ο Νίκος Λύτρας, δεν είναι πλέον κοντά μας καθώς άφησε την τελευταία του πνοή  το απόγευμα της Πέμπτης 10 Αυγούστου.

Η δράση του και η πορεία του πολυποίκιλη στην κοινωνία και τον αθλητισμό, έχοντας υπάρξει και διαιτητής στην Αιτωλοακαρνανία. 

Αγαπητέ κι αξέχαστε Νίκο, ας είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει κι ο Κύριος ας σε δεχθεί πλέον στις δικές του αγκάλες.   

 

 Η δημοσίευση από το  messolonghinews.blogspot.gr για τον Νίκο Λύτρα

"Έσβησε" σε ηλικία 63 ετών ο Νίκος Λύτρας

 

Σε ηλικία 63 ετών την τελευταία του πνοή  άφησε, το απόγευμα της Πέμπτης 10 Αυγούστου στο νοσοκομείο Μεσολογγίου ο Νίκος Λύτρας που έχει αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα του, στον τοπικό τύπο και κυρίως στην εφημερίδα «ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ», υπογράφοντας ως «Ν.Λ.».

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Παρασκευή 11 Αυγούστου στις 12 το μεσημέρι, στον Ιερό ναό Αγίας Παρασκευής Μεσολογγίου.

Παρά το γεγονός, ότι δεν ήταν επαγγελματίας δημοσιογράφος, με το μεράκι του και κυρίως με την ανιδιοτελή αγάπη του, για τον τόπο για δεκαετίες με την «πένα» αναδείκνυε και τα «καλά» και τα «στραβά» της πόλης, χωρίς εμπάθειες και εγωισμούς, με επιδίωξη να δημιουργεί θετική αύρα.

Παράλληλα ο Νίκος Λύτρας εκτός της πολύχρονης επαγγελματικής του διαδρομής ως μηχανικός στη Νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας είχε έντονη παρουσία στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρό και κύρια στο χώρο της διαιτησίας.

Από τις παραπάνω γραμμές γίνεται σαφές ότι «έσβησε» πρόωρα ένας ενεργός πολίτης του Μεσολογγίου που από όλες τις δραστηριότητες του προσπαθούσε έμμεσα ή άμεσα να προβάλει την περιοχή μας.

 

 

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι στα τέλη της δεκαετίας του ’80 μετέχοντας σε αποστολή της νομαρχίας Αιτωλοακαρνανίας στην Ιταλία για κάποια έκθεση, στο περιθώριο της - μέσω γνωστών που είχε εκεί - κατάφερε να προβάλει την Αιτωλοακαρνανία στη RAI. Και τι έγινε; θα αναρωτηθείτε. Απλά τα επόμενα καλοκαίρια η ακτές της Αιτωλοακαρνανίας κυριολεκτικά «πλημμύριζαν» από Ιταλούς τουρίστες με τις τροχοβίλες τους. Θα μπορούσαμε να παραθέσουμε πάρα πολλές παρόμοιες ενέργειες του Νίκου Λύτρα, όμως δεν είναι της παρούσης.

Ως MessolonghiNews εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του για τον άνθρωπο που, από το ξεκίνημα της δημοσιογραφικής μας διαδρομής εδώ και 25 χρόνια περίπου έως και σήμερα, αποτέλεσε έναν πραγματικό συνάδελφο.

Καλοτάξιδος φίλε Νίκο, φίλε «ΝιΛί» όπως σου άρεσε να σε φωνάζουμε.