Ο Νίκος Μήλιος από μικρή ηλικία θεωρούνταν μεγάλο ταλέντο της Αιτωλοακαρνανίας, παίκτης με τεχνικά προσόντα και χάρισμα σε φυσικές δυνάμεις. Άλλωστε το αποδείκνυε όταν του δίνονταν η δυνατότητα στα Εθνικά συγκροτήματα. Ωστόσο στον Παναιτωλικό δεν του δόθηκαν ούτε οι στοιχειώδεις ευκαιρίες στην Επαγγελματική ομάδα και μένοντας ελεύθερος υπέγραψε στον Πανθρακικό της Football League.

Ο 21χρονος πλέον μέσος  έχει αγωνιστεί στα τμήματα Κ17, Κ18  και Κ19 της Εθνικής Ελλάδας και ανήκε στον Παναιτωλικό από το 2011, προερχόμενος από τις Ελπίδες Αγρινίου. Το παράδοξο είναι ότι παρά τις παρουσίες του σε Εθνικές ομάδες  και στις προπονήσεις των κυανοκίτρινων κανένας προπονητής δεν έδειξε να θέλει να διαπιστώσει τις δυνατότητές του στην ομάδα Ανδρών του Παναιτωλικού. Τυχαίο, ή κάτι άλλο; 

Παρά τις… φημολογίες ότι η ΠΑΕ θα έδινε – απλά και μόνο - δανεικούς κάποιους παίκτες για εμπειρίες (μεταξύ αυτών και ο Μήλιος) γίνεται ακριβώς το αντίθετο και ο Αγρινιώτης χαφ ανακοινώθηκε από τον Πανθρακικό:

"Ο Νίκος γεννήθηκε στο Αγρίνιο την 1η Αυγούστου του 1995 κι είναι μεσοεπιθετικός. Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στη γενέτειρά του και πιο συγκεκριμένα στις Ελπίδες Αγρινίου. Το 2011 εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής του Παναιτωλικού. Ένα χρόνο αργότερα υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Παναιτωλικό, με τη φανέλα του οποίου πραγματοποίησε συνολικά 3 συμμετοχές στη Super League και 3 στο Κύπελλο Ελλάδας. Κατά το β’ εξάμηνο της περασμένης αγωνιστικής περιόδου έλαβε μέρος στο πρωτάθλημα της Football League, έχοντας παραχωρηθεί δανεικός στον Αχαρναϊκό. Παράλληλα, έχει αγωνιστεί στα τμήματα Κ17 και Κ19 της Εθνικής Ελλάδας.

 Καλωσορίζουμε τον Νίκο στην Πράσινη Οικογένεια και του ευχόμαστε υγεία και πολλές επιτυχίες με τη φανέλα του Πανθρακικού".