Μέλη της Παναιτωλοακαρνάνικης Κίνησης,  η οποία πριν δέκα περίπου μήνες διεκδίκησε την ΕΠΣΝΑ, συναντήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας προκειμένου να γίνει μια αρχική συζήτηση για την δράση που πρέπει να επακολουθήσει, σε συνδυασμό με την κατάσταση στο ποδόσφαιρο της Αιτωλοακαρνανίας. Μια από τις αποφάσεις που λήφθηκαν ήταν να αποτελέσει η Κίνηση το αντίβαρο στην απουσία αντιπολίτευσης (λόγω εκλογικού νόμου) και να είναι αυτή που θα δίνει τον αγώνα για προβλήματα και παράπονα των ομάδων, όταν αυτά είναι δίκαια. Θα υπάρξει μάλιστα Επιτροπή πέντε ή και επτά προσώπων, η οποία θα επιφορτιστεί τέτοια θέματα, με τρία μέλη της να είναι ήδη γνωστά: ο Πάνος Στεργίου, ο Γιάννης Αλεξόπουλος και ο Νίκος Χολέβας. Τονίστηκε μάλιστα πως σε αυτή τη φάση θα ήταν καλύτερο  να μην αναλάβουν κομβικές αρμοδιότητες Παράγοντες ομάδων, ώστε να μην στοχοποιούνται.

Στην αρχή της συζήτησης τέθηκε ευθέως το ερώτημα μεταξύ των παρευρισκομένων εάν υπάρχει η διάθεση να συνεχίσει η Κίνηση. Μάλιστα ελέχθη ότι εάν δεν μπορεί να σταθεί δίπλα στα θέματα των ομάδων, θα πρέπει να δηλώσει πως αποχωρεί από τα δρώμενα. Ήταν κάτι που δεν αποδέχθηκε κανείς και εξηγήθηκε μάλιστα πως αυτή  την  Αγωνιστική περίοδο, που φτάνει πλέον στοπ τέλος της, ήταν σκόπιμη η τακτική των ανθρώπων της Κίνησης να παρακολουθούν διακριτικά τα τεκταινόμενα, χωρίς να κάνουν κριτική στην Διοίκηση της ΕΠΣΝΑ, ώστε απρόσκοπτα να αποδείξει εάν μπορεί να φέρει κάτι καλύτερο στο τοπικό ποδόσφαιρο. Από τους παριστάμενους διατυπώθηκε η εκτίμηση πως και πάλι ήταν μια χρονιά απλής διαχείρισης των πρωταθλημάτων, χωρίς βήματα μπροστά, με πολλά προβλήματα και σε θέματα διαιτησίας και με πολλές ομάδες να έχουν την αίσθηση άνισης μεταχείρισης.

Μεταξύ άλλων ειπώθηκε πως η Παναιτωλοακαρνάνικη Κίνηση θα πρέπει να βρίσκεται δίπλα στον αγώνα των ομάδων για ισονομία και ανάπτυξη του ποδοσφαίρου, ανεξάρτητα εάν την ψήφισαν στις εκλογές. Μέσα στο Μάιο θα πρέπει να αναμένεται συνολική και επίσημη τοποθέτηση για τα πρωταθλήματα που έγιναν φέτος και για την επόμενη μέρα…

 

 

Γιώργος Παπαϊωάννου για την εφημερίδα «Συνείδηση»