Το μεσημέρι της Τετάρτης έγινε Συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείου Αγρινίου, αναφορικά με την διοργάνωση του Final 4 του Κυπέλλου Γυναικών στο Βόλλεϋ, το οποίο θα διεξαχθεί στην πόλη το διήμερο 28 και 29 Μαρτίου. Το σημείο που τόνισε, μεταξύ άλλων,  ο Δήμαρχος Αγρινίου ήταν η ανάγκη του Αγρινίου να βγει προς τα έξω, να περάσει στην εξωστρέφεια (όρος που έτυχε της αποδοχής και από τον Διευθυντή της Ομοσπονδίας Βόλλεϋ) και θεωρεί ότι ο Αθλητισμός με τον Πολιτισμό είναι κεντρικοί πυλώνες για κάτι τέτοιο.  Πριν την Συνέντευξη υπήρξε σύσκεψη των εμπλεκομένων φορέων, μαζί με την Αστυνομία και την Πυροσβεστική, με τον Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας κ. Ιωάννη Ματσούκα και τον  Διοικητή της Π.Υ Αγρινίου κ. Χριστόφορο Μπόκα. Μίλησαν ο Δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου, ο Αντιδήμαρχος Νίκος Γκρίζης, το μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βόλλεϋ και Αγρινιώτης Αποστόλης Βέτσας και ο Διευθυντής της Περικλής Μπακοδήμος.

 

Γιώργος Παπαναστασίου

Ο Δήμαρχος Αγρινίου πήρε πρώτος το λόγο αναφέροντας πως είναι τιμή και χαρά για τον Δήμο η ανάληψη αυτής της διοργάνωσης και μάλιστα ενός δημοφιλούς αθλήματος, υπενθυμίζοντας τις ομάδες που θα αγωνιστούν, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Παναξιακό και Ηρακλή Κηφισιάς. Στη συνέχεια είπε: «Ο Δήμος και η Ομοσπονδία του Βόλλεϋ την οποία ευχαριστούμε “έτρεξαν “ από την αρχή  για να το οργανώσουμε. Ως νέα Δημοτική Αρχή έχουμε πει πως πρέπει να υπάρξει εξωστρέφεια, αυτό μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους, αλλά κορυφαίοι είναι ο Αθλητισμός και ο  Πολιτισμός. Αυτή η διοργάνωση θα βγάλει το Αγρίνιο προς τα έξω, θα προβληθούν ομορφιές του τόπου μας, που πιστεύω  είναι πολλές σαν κρυμμένος θησαυρός.  Απαιτεί πολλή δουλειά για να οργανωθεί σωστά με όλους τους φορείς, την Πολιτεία και με την καθοδήγηση της Ομοσπονδίας. Έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια στις χορηγίες  και  ίσως να μην υπάρξει καθόλου οικονομικό κόστος για τον Δήμο».

Αναφέρθηκε και στο σημαντικό ζήτημα της ασφάλειας των αγώνων για τον φίλαθλο κόσμο. Ανέφερε: «Η ασφάλεια είναι βασικό ζητούμενο και δεν θα μετακινηθούν οπαδοί ομάδων. Η διαχείριση των εισιτηρίων θα γίνει και από την Αστυνομία». Πάντως για το συγκεκριμένο ζήτημα έδωσε περισσότερες πληροφορίες στην συνέχεια, μετά από ερώτηση: «Τα εισιτήρια θα δίνονται με Αστυνομική Ταυτότητα, θα υπάρχει συγκεκριμένη θέση για τον καθένα, θα γίνουν προεγγραφές, θα υπάρχουν κάμερες, σεκιούριτι και έλεγχος. Ακόμα και ο Δήμαρχος με τον Αντιδήμαρχο θα ελεγχθούν».

Ο κ. Παπαναστασίου έκλεισε με την αναφορά του στις υπάρχουσες Αθλητικές εγκαταστάσεις: «Παραλάβαμε ένα Αθλητικό Κέντρο όχι στην καλύτερη κατάσταση και στους λίγους μήνες κάναμε πολλή δουλειά. Η αλήθεια είναι ότι μια πόλη με 100.000 κατοίκους δεν μπορεί να έχει μόνον ένα Κλειστό γήπεδο. Πρέπει γενικά να κάνουμε μια νέα αφετηρία στο κομμάτι του αθλητισμού. Αυτό θα το προσπαθήσουμε κι ελπίζουμε ταυτόχρονα ότι και οι άνθρωποι που θα επισκεφθούν το τόπο μας θα δουν την ομορφιά  του. Είμαι σίγουρος η διοργάνωση θα είναι απ’ τις καλύτερες».  Μάλιστα όταν στο τέλος τον ρωτήσαμε για το αν υπάρχει πλάνο που να τεθεί – με την ευκαιρία  του Final 4 – το πρόβλημα έλλειψης αθλητικών χώρων, υπονόησε πως υπάρχει και δράττοντας της ευκαιρίας υπενθύμισε: «Οι αθλητικές εγκαταστάσεις είναι θέμα που μας απασχολεί. Οι γειτονικές πόλεις, όλες, έχουν πολύ καλύτερες. Αυτό το Αθλητικό Κέντρο το θυμάμαι σχεδόν ίδιο από τότε που ήμουν παιδί, το 1981. Και το Κλειστό της Αερογέφυρας είναι ακόμα  σ’ αυτή την κατάσταση. Κάνουμε τιτάνιες προσπάθειες σε δύσκολες συνθήκες, επειδή δεν έγιναν όταν το χρήμα έρεε».

 

Αποστόλης Βέτσας

 Δεύτερος μίλησε ο κ. Βέτσας με την εισαγωγή «βρίσκομαι σε ευχάριστη θέση ως πολίτης του Αγρινίου και παράλληλα ως φιλοξενούμενος μέσω της Ομοσπονδίας». Ως γνώστης του αθλήματος και με την εμπειρία παρόμοιων διοργανώσεων σε άλλες πόλεις είπε: «Φιλοξενούμε μια διοργάνωση πολύ σημαντική και υψηλού επιπέδου. Ευχαριστώ τον  κ. Παπαναστασίου και τον κ. Γκρίζη για την ευαισθησία τους από την πρώτη στιγμή, όταν συναντηθήκαμε για την ανάληψη της διοργάνωσης για  το Αγρίνιο. Υπάρχει υψηλό επίπεδο στη διοργάνωση και φιλοδοξούμε να είναι από τις καλύτερες, εγώ το θεωρώ βέβαιο. Θα είναι επιτυχία για την περιοχή και τους  πολίτες, με ευρύτερα αποτελέσματα  όπως στην  προβολή της πόλης και στην  αθλητική κουλτούρα που είναι πολύ υψηλή. Ως Ομοσπονδία γιορτάζουμε στο Αγρίνιο τα 90 χρόνια του αθλήματος. Στην αφίσα υπάρχει φωτογραφία με Αγρινιώτισσες  αθλήτριες του Βόλλεϋ από το 1928, αφού στο Αγρίνιο αναπτύχθηκε από το 1924 χάρει στον αείμνηστο Εμμανουήλ Θεοδωρόπουλο. Επίσης πέραν του αγωνιστικού τομέα, έχουν προγραμματιστεί και σύνοδες εκδηλώσεις».

Ο Αποστόλης Βέτσας απάντησε και στην ερώτησή μας για την ανάπτυξη του αθλήματος και πως μπορεί να επηρεάσει η συγκεκριμένη διοργάνωση. Αναφέρθηκε και στο θέμα των αθλητικών εγκαταστάσεων λέγοντας: « Δεν είμαστε περήφανοι για τις εγκαταστάσεις. Πέραν από τα Γιάννενα, η Άρτα, η Πρέβεζα και η Ηγουμενίτσα ακόμα,  έχουν πολύ καλύτερες και σε ποιότητα και σε αριθμό θέσεων. Μάλιστα στην Άρτα παραδίδεται νέο κλειστό με 1500 θέσεις. Το Αγρίνιο δικαιούται ένα καλό Κλειστό. Της Αερογέφυρας είναι απλά προπονητήριο, ούτε μπασκέτες δαπέδου δεν μπορούν να μπουν, μόνο στους τοίχους. Όσον αφορά την ανάπτυξη του Βόλλεϋ στην περιοχή, το κάναμε με Ακαδημίες και  νέα παιδιά σε άλλες πόλεις και είχαμε εκπληκτικά αποτελέσματα».

 

Νίκος Γρίζης

Ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου και υπεύθυνος για θέματα αθλητισμού κ. Γρίζης διαβεβαίωσε ότι το Final 4 δεν θα κοστίσει τίποτα στον Δήμο, άρα στους πολίτες. Είπε αναλυτικότερα: « Τέτοιες διοργανώσεις δημιουργούν κλίμα εξωστρέφειας. Θα κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες για να πετύχει και πιστεύω θα πετύχει. Δεν θα γίνουν μετακινήσεις οπαδών, τα εισιτήρια θα διακινούνται από το Δήμο με  την Αστυνομία, γιατί ζητάμε μόνο φιλάθλους στο γήπεδο. Είναι μια γιορτή να την χαρούμε. Το κόστος θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από τις χορηγίες και τα εισιτήρια και ευχαριστούμε την Ομοσπονδία για την οργάνωση. Είναι μια ευκαιρία για να ανακαινιστεί το Αθλητικό Κέντρο «Μιχάλης Κούσης» κι επίσης να γίνουν νέες εγκαταστάσεις. Εδώ είναι και το τόλμημά μας, μέσα σε λίγους μήνες στον Δήμο να διεξάγουμε  μια τέτοια διοργάνωση». 

 

Περικλής Μπακοδήμος

Ο Διευθυντής της Ομοσπονδίας Βόλλεϋ  αφού ενημέρωσε  πως επισκέπτεται το Αγρίνιο δεύτερη φορά, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο τον Αντιδήμαρχο και τον κ. Βέτσα, για την αποδοχή και την συνεργασία, εξηγώντας: « Είναι δύσκολο να βρεις ανθρώπους να πορευθείς ακόμα και στα προβλήματα. Εμείς σπάνια κάνουμε τις διοργανώσεις μας στο Λεκανοπέδιο, προτιμάμε την περιφέρεια. Είναι ένα γεγονός για να αναδειχθεί ο τόπος, όχι μόνο σε όσους πάνε στο γήπεδο. Μου άρεσε η λέξη εξωστρέφεια, είναι πολύ σημαντική. Ευχαριστώ ακόμα την Αστυνομία και την Πυροσβεστική για την παρουσία και την συνεργασία».

 

Γιώργος Παπαϊωάννου για την εφημερίδα «Συνείδηση»